Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2022 5:39:00

S prezidentem máme odlišné názory, ale musíme spolu mluvit

S prezidentem máme odlišné názory, ale musíme spolu mluvit

Předseda vlády Petr Fiala poobědval v neděli 2. ledna 2022 s prezidentem Milošem Zemanem. Prvního společného novoročního setkání se na zámku v Lánech zúčastnily také manželky Jana Fialová a Ivana Zemanová.

 Diskuse během oběda se týkala především politických témat včetně očekávaných událostí roku 2022.

„Bylo to příjemné setkání a považuji za důležité, aby se taková setkání uskutečňovala, přestože máme s panem prezidentem Zemanem na řadu věcí jiné názory a reprezentujeme jiné skupiny voličů, je potřeba abychom spolu diskutovali a aby ta forma setkávání nejvyšších ústavních představitelů: prezidenta republiky a premiéra, aby byla pokud možno intenzivní a pravidelná,“ řekl po společném obědě předseda vlády Petr Fiala.

Po novoročním setkání premiér oznámil také zítřejší jmenování nového ministra zemědělství Zdeňka Nekuly.

„S panem prezidentem jsme se domluvili, že se budeme setkávat pravidelně, zhruba jednou za měsíc, abychom si mohli vyměnit svoje pohledy na věci. Také jsme se domluvili na tom, že už zítra se uskuteční v poledne jmenování nového ministra zemědělství,“ uvedl premiér.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama