Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2022 18:06:00

Výrazně jsme zkrátili dojezd záchranky do Krkonoš

Výrazně jsme zkrátili dojezd záchranky do Krkonoš

Komentář na facebookovém profilu k IZS v Krkonoších.

 Při záchraně lidského života velmi často rozhoduje nejenom odborná, ale hlavně rychlá pomoc. Proto mne moc těší, že jsme dnes mohli, po rekonstrukci dvou krajských objektů, otevřít novou výjezdovou základnu Záchranné služby v Temném Dole. Bude o 19 km blíže horským střediskům, kam cesta záchranářů v oblasti východních Krkonoš nejčastěji také směřuje. Doposud záchranáři vyjížděli z Trutnova.

Ostatně, již první výjezdy ukázaly, že dojezdová doba se nyní výrazně zkrátila – například při zásahu v Peci to z Temného Dolu na pouhých 7 minut.

Základna bude také sloužit jako školící středisko pro složky IZS. Je vybavena moderními trenažéry a simulátory.

Náklady na realizaci projektu činí cca 43 mil korun včetně DPH, z čehož byla více jak polovina hrazena z evropských prostředků. Nová základna ZS v Temném Dole je již 17. v našem kraji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama