doc. Dr. Ing. Lucie Kozlová, Ph.D.

  • BPP
  • Jihočeský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.01.2022 16:47:00

Vyspělá společnost se dokáže postarat o zdravotně postižené občany

Vyspělá společnost se dokáže postarat o zdravotně postižené občany

Cenu Anděl 2021 za pozitivní přístup ke zdravotně postiženým získala Roska České Budějovice

Cena hejtmana Anděl 2021 za pozitivní přístup ke zdravotně postiženým je udělována v rámci krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením a mohou ji obdržet organizace, které se dlouhodobě vyznačují pozitivním vztahem k osobám se zdravotním postižením. A to v oblasti vzdělávání, zaměstnávání a volného času. Ve třetím ročníku si sošku anděla odnáší Roska České Budějovice.

Roska je jedinou neziskovou organizací, která sdružuje osoby s roztroušenou sklerózou (RS) v Jihočeském kraji. Poskytuje pomoc a podporu lidem s tímto onemocněním a jejich blízkým. Cenu v podobě keramického anděla z Ateliéru Raboch v Trhových Svinech předala náměstkyně hejtmana pro sociální oblast Lucie Kozlová: „Opravdu zdravá a vyspělá je taková společnost, která se dokáže postarat o zdravotně postižené občany. A to nejen po stránce zdravotní, ale dokáže jim vytvořit podmínky pro plnohodnotný život nebo jim najít práci, popřípadě je sama zaměstnat. Jsem ráda, že Roska takovou organizací je a děkuji paní Švábové a všem zaměstnancům a spolupracovníkům za jejich perfektní, obětavou a příkladnou práci.“

Českobudějovická Roska má zhruba 80 členů. Kromě rekondičních pobytů a plavání provozuje vlastní tělocvičnu k rehabilitaci lidí s RS pod dohledem odborných lektorek. „Pravidelně se účastníme MaRSu, pořádáme Rozsviťme Budějce a organizujeme sportovně kulturní akci ke Dni roztroušené sklerózy. Naším hýčkaným dítětem je Trousíme se na Kleť, ale máme také turistický kroužek, děláme akce nordic walking a otužování,“ řekla předsedkyně českobudějovické organizace Věra Švábová s tím, že práce Rosky pozitivně ovlivňuje zdravotní stav klientů nejen konkrétními akcemi, ale i tím, že se přiměřeně podílí na zaměstnávání lidí s roztroušenou sklerózou. 

Více o Rosce České Budějovice naleznete zde.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama