Jan Jakob

  • TOP 09
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2022 19:03:00

Nejsme tu od toho, abychom rozdávali dárky všem občanům republiky

Nejsme tu od toho, abychom rozdávali dárky všem občanům republiky

Projev na 6. schůzi Poslanecké sněmovny dne 11. ledna 2022 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.

 Děkuji, paní předsedkyně. Vážené dámy, vážení pánové, dovolte mi, abych velmi ve stručnosti vás seznámil se stanoviskem našeho klubu. Chtěl bych v první řadě moc poděkovat panu ministrovi a ministerstvu, že připravili dle mého soudu opravdu, vskutku elegantní řešení, jak pomoci konkrétním lidem. To elegantní řešení spočívá v navýšení měsíčních normativních nákladů na bydlení, a tedy je to úprava už fungujícího opatření, tudíž rozhodně nejde o nějakou novou dávku, jak tady jeden z předřečníků říkal.

Zároveň musím reagovat i na kolegyni paní místopředsedkyni, která mluvila před chvílí. Mně to přijde zvláštní, jak tady obhajujete ty tři návrhy, které už tady nejsou ani k projednání na stole. Fascinuje mě, když říkáte, že mohli dostat dárek všichni občané republiky. Přece vláda a my tady nejsme od toho, abychom rozdávali dárky všem občanům republiky. My jsme tady proto, abychom pomohli těm, kteří opravdu pomoc potřebují. Proto jsem moc rád, že na rozdíl od těch vašich návrhů té minulé vlády, kdy šlo třeba o to plošné zrušení DPH, které samo o sobě bylo velmi diskutabilní, tak na rozdíl od toho rozhazování a rozdávání dárečků tato pomoc je jasná, je cílená, je adresná a díky tomu opravdu pomůže těm, kteří jsou v té kritické situaci a kteří pomoc potřebují. Takže já moc za to děkuji. Děkuji za to, že bylo zpracováno takto rychle, a věřím, že i díky té legislativní nouzi, která má opravdu opodstatnění, tak se ta pomoc opravdu k těm konkrétním lidem dostane. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama