Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.01.2022 13:51:00

Praha dotuje využívání sdílených kol v Lítačce

Praha dotuje využívání sdílených kol v Lítačce

Nemám absolutně nic proti podpoře cyklistiky v hlavním městě. Ale nic se nesmí prosazovat za každou cenu. Využívání sdílených kol v rámci Lítačky nepovažuji za tak skvělé, jak to vedení magistrátu prezentuje.

 Podle mých informací stál tento krok zatím Prahu 900 tisíc korun. To znamená, že hlavní město ze svého zaplatilo 2,4 koruny za každý jeden dosud ujetý kilometr. Každý vidí na první pohled, že tohle se nevyplatí. Zejména až přijde jaro a lidé začnou na kole jezdit mnohem častěji než v zimních měsících. Podle mého by peníze daňových poplatníků měly být využity jiným způsobem, rovnoměrně by měly podporovat aktivity více skupin obyvatel. Zatím to vypadá tak, že v Praze žijí jen cyklisté a nikdo jiný. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama