Leo Luzar

  • Ostrava-Jih
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2022 4:33:00

Kde najít peníze pro státní rozpočet?

Kde najít peníze pro státní rozpočet?

Chlubení se vlastními úspěchy je zvykem známých osobností a vídáme i čteme o tom skoro každý den. Občas však přeci jenom něco překvapí.

Najdou se totiž i velmi bohatí a známí lidé, kteří by již přeci nemuseli nikomu nic dokazovat. Spíše naopak.

Například pan Radim Passer je jedním z nejbohatších Čechů a při jízdě na německé dálnici A2 pocítil potřebu se veřejně pochlubit. Luxusní sportovní vůz Bugatti Chiron, který řídil, jel 417 km/hod. Naše novinářská obec to pouze lehce komentovala a samozřejmě motoristické weby napsaly pár postřehů o nádherném autě. Avšak německé ministerstvo dopravy tuto jízdu ostře kritizovalo a upozornilo na její nebezpečnost a nezodpovědnost. Také bude vyšetřovat, zda nešlo o zakázaný závod.

Jedna věc ale zůstává trochu mimo pozornost všech. Velmi úspěšná firma, vydělávající u nás miliardy, má jistě velmi vysokou daňovou povinnost vůči státu. Solidarita úspěšných s ostatními občany je správná, ale docela často se objevuje snaha pánů podnikatelů optimalizovat náklady a s ostatními se až tak úplně nedělit. A tak garáž plná luxusních aut v hodnotě mnoha milionů korun je nejen krásným koníčkem, ale měla by, pokud jsou vozy zakoupeny na firmu, sloužit jejím potřebám za účelem zvyšování zisku, o který se zase je třeba formou solidární daně podělit s ostatními. Začarovaný kruh. Není tedy tak úplně na místě předvádět svého milovaného oře tímto způsobem. Pevně věřím, že ho ale majitel zakoupil ze svých odměn a zaplatil i DPH.

Mám tudíž jen kontrolní otázku na finanční úřad: je Bugatti, ve kterém se závodilo na veřejných komunikacích, firemní nebo soukromé?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama