Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2022 21:27:00

Myslíte si, že novou vakcínou přesvědčíte lidi, kteří jsou neočkovaní?

Myslíte si, že novou vakcínou přesvědčíte lidi, kteří jsou neočkovaní?

Projev na 6. schůzi Poslanecké sněmovny 27. ledna 2022 – interpelace ministra Válka k podpoře očkování vakcínou Novavax

 Vážený pane ministře, vážené kolegyně, kolegové,

budu stručná. Dám otázky. Začnu ale krátkou statistikou: K včerejšímu dni podle monitoringu, který chodí mně i panu ministrovi, bylo nově 54 685 diagnostikovaných. Proočkovanost populace České republiky je zhruba 63 %. Na začátku ledna se denně průměrně očkovalo 75 000 lidí, na konci ledna už jen 50 000 vakcín denně. Dle dnešního monitoringu celkové počty hospitalizovaných rostou, denní příjmy jsou celkově dohlašovány ve výši asi 250 v průměru. Ale bohužel pozorujeme i zastavení poklesu počtu pacientů vyžadujících intenzivní péči. Mezi nově nakaženými potenciálně zranitelnými pacienty je bohužel stále relativně mnoho neočkovaných a nijak nechráněných a to může mít opravdu další následky v té péči nemocniční. Já se chci zeptat, pane ministře.

Naši vládu jste kritizovali stále za to, že neočkované a nijak nechráněné pacienty neumíme motivovat, neděláme dobrou osvětu, neděláme dobrou kampaň. Já se vás chci zeptat, podle médií budete od 1. 2. očkovat, nebo nabídnete novou vakcínu Novavax. Myslíte si, že ti lidé, kteří jsou neočkovaní ani jednou, že je přesvědčíte? Já se chci zeptat, co jste udělali do této doby mimo našich opatření, naší minulé vlády, k tomu, aby se vám zvedla proočkovanost pacientů, kteří nejsou očkováni ani jednou dávkou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama