Bc. Zuzana Kocumová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2022 3:37:00

Další hrátky kolem bazénu

Další hrátky kolem bazénu

Liberecká koalice tlačí miliardovou rekonstrukci bazénu, na kterou nemá ani korunu, a ignoruje odborný posudek ČVUT, který doporučuje bazén okamžitě zavřít a začít řešit havarijní stavy.

 Posudek ČVUT má vedení radnice už od konce prosince. Přesto nepřišlo s žádným řešením situace a stále připravuje celkovou megalomanskou rekonstrukci bazénu. Ta má přijít až na 1 miliardu.

Odborné stanovisko upozorňuje na problémy spojené se zatékáním vody, poruchy pláště, poruchy bazénové vany, nefunkční vzduchotechniku, nedostatky v kvalitě vody a v bezpečnosti návštěvníků. Náklady na opravy jsou vyčísleny na 143 mil. bez DPH. V částce jsou zahrnuty nové vany bazénů, opravy střechy, pláště a vzduchotechniky a v zásadě by se vyřešily hlavní problémy současného stavu bazénu.

„Vedení v čele se Starosty by už mělo přestat s podivnou hrou kolem bazénu. Už přes tři roky posloucháme, jak je projekt téměř hotový, jak budou mít zajištěny peníze od Libereckého kraje, z dotací, přitom nedostali ani korunu a navíc nevyčlenili ani korunu z městského rozpočtu. A když se ukáže, že by bylo lepší bazén zavřít a začít urgentně řešit ty věci, které jsou pro funkčnost zásadní, tak se pokusí posudek zatajit nejen před veřejností, ale i zbytkem zastupitelstva,“ vrtí nechápavě hlavou Zuzana Kocumová a naráží na to, že vedení města odmítalo posudek poskytnout všem radním a zveřejnilo jej až poté, co jsme jej rozeslali mezi zastupitele.

„Po obdržení posudku jsme předložili na zastupitelstvo návrh řešit stav bazénu, aby byla zajištěna bezpečnost návštěvníků a aby mohl veřejnosti, sportovním klubům i školám sloužit další desetiletí. Navrhli jsme také vyčlenění financí na opravu,“ uvedl zastupitel Jaromír Baxa. Zastupitelstvo nakonec jen vzalo zprávu ČVUT na vědomí a uložilo vedení města předložit návrh řešení na únorové zastupitelstvo. Vedení města však stále prosazuje svou cestu miliardové zakázky.

„Škoda, že se s opravami čekalo tak dlouho. Mohli jsme využít čas, kdy byl bazén stejně uzavřený kvůli vládním opatřením. Jenže tím by se uzavřela možnost tlačit miliardovou investici a to se zřejmě vedení města nehodí,“ doplnila Zuzana Kocumová.

„Pokud miliardová investice projde, tak budeme i další desetiletí ve stavu jako po investici do Arény. Utratí se stovky milionů v jednom místě a na naprostou většinu ostatních činností, které má město vykonávat, nezbydou peníze. Natož na nezbytné a prosté investice do jednotlivých částí města – například chodníky, údržbu zeleně, dětská hřiště, opravy školních zařízení a další. Posudek ČVUT dokazuje, že se můžeme vydat cestou postupných oprav, které navíc vyjdou mnohem levněji než stále prosazovaná velká rekonstrukce,“ upozorňuje na možná rizika Josef Šedlbauer.

Jindřich Felcman se přímočarostí sobě vlastní připomíná: „Zakázka za miliardu je dobrá jen pro největší firmy. Zvlášť pokud bude v zadávací dokumentaci ještě nějaká podmínka typu „zkušenost s výstavbou bazénu v posledních pěti letech“, bude případný okruh zájemců o zakázku velmi omezený, což nahrává různým spekulacím ohledně pozadí celé zakázky.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama