Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2022 16:19:00

40 tisíc vozidel za den Velkomoravskou ulicí. Hrůza

40 tisíc vozidel za den Velkomoravskou ulicí. Hrůza

Komentář na facebookovém profilu k dopravní zátěži na Velkomoravské ulici v Olomouci.

 Jedním z argumentů pro omezení tranzitu kamionů ve Velkomoravské ulici, který používám při komunikaci s ministerstvem dopravy, je její vysoké dopravní zatížení. A data hrají v náš prospěch. Z nejnovějšího sčítání dopravy, které loni dokončilo ŘSD, vyplývá, že Velkomoravskou ulicí mezi ulicemi Brněnská a Schweitzerova projede až 40 tisíc vozidel za den!?

Průzkum také uvádí, že za pět let od posledního monitoringu narostl počet těžkých vozidel na silnicích o 16 %. Ministerstvo dopravy nám však pořád tvrdí, že omezit tranzitní nákladní dopravu ve Velkomoravské ulici nelze.

Dopravní zátěž olomouckých ulic by mělo zmírnit alespoň dobudování křelovské spojky v roce 2027 a zprovoznění východní tangenty, které je v plánu o rok později. Doufám, že aspoň v tomhle bude stát svižný a tahle šílená zátěž pro město se spraví.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama