Mgr. Pavel Fischer

  • BPP
  • Praha 12
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2022 14:33:00

Ředitelé jsou odpovědní, je potřeba jim dávat důvěru

Ředitelé jsou odpovědní, je potřeba jim dávat důvěru

Projev na 20. schůzi Senátu České republiky 3. února 2022 k návrhu zákona o mimořádném ředitelském volnu a mimořádném vzdělávání distančním způsobem pro období epidemie onemocnění COVID-19.

 Vážený pane předsedo, vážený pane ministře, dámy a pánové, chtěl jsem podpořit slova, která tady pan ministr uvedl, když představoval tento návrh zákona o mimořádném ředitelském volnu a mimořádném vzdělávání distančním způsobem. Velmi mě zaujalo, že říkal, že chce už v tuhle chvíli hlídat, jak ten zákon bude účinný, vyhodnotit, jaké změny přinesl, a také ho podle toho upravit. Zdá se mi, že tento přístup k zákonu, který, jak moji předřečníci připomínali, je vázán na covidovou pandemii, je správný, protože bychom měli umět tento přístup potom i do budoucna zobecnit. Takže pane ministře, máte naši úplnou podporu. Tento způsob se mi zdá velmi moudrý a rozumný a efektivní. Navíc tím, že posilujeme pravomoci ředitelů, kteří mají obrovskou odpovědnost, tím, že jim dáváme důvěru a spoléháme na jejich kompetenci, tak se mi zdá, že také posilujeme odolnost toho systému, který může být na lokální úrovni skutečně vystaven nějaké nákaze, kterou tady moji předřečníci pojmenovávali. Takže držíme vám palce, je to krok dobrým směrem a myslím, že je potřeba ho skutečně vyhodnotit, abychom ho potom mohli patřičně zobecnit. Ředitelé jsou odpovědní, mají k tomu kompetence a je potřeba jim dávat důvěru. Tento návrh tedy podporuji. Děkuji.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama