Martin Herman, MPA

  • ANO 2011
  • Kolín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2022 11:32:16

ČT chce zvyšovat koncesionářské poplatky? Může být ráda, že jí lidé vůbec platí

ČT chce zvyšovat koncesionářské poplatky? Může být ráda, že jí lidé vůbec platí

Kdo se dnes těšil na druhé vystoupení našich hokejistů na Olympijských hrách a doufal, že uvidí souboj se Švýcarskem o první body v turnaji ve sportu, který je u nás nejpopulárnější, ten musel být zklamán. Místo hokeje nám ČT naservírovala biatlon.

Nechci hodnotit, zda měl hokej dostat přednost před biatlonem. Mám v paměti okamžiky, kdy jsme všichni řvali nadšením ze Soukalové, Moravce a dalších, stejně jako ty naše slavné hokejové.

Co mi ale opravdu vadí, je, že hokej byl odsunut na web České televize, kde si diváci navíc mohli přečíst upozornění, že je dobré připojit se včas, dokud nebude síť přetížena! Sním, či bdím? V dnešní době se na veřejnoprávní televizi dočkáme upozornění na přetíženou síť u přenosu nejsledovanějšího národního sportu? Navíc pak přenos nefungoval a byl přerušován?

Nepřál bych vám číst ty komentáře, které jsem na netu viděl. Výzva k neplacení poplatků byla tou nejmírnější.

Co mi ale hlava vůbec nebere, je proč ČT svůj přenos nepřesunula na ČT2? Chápu, že nechtěli zklamat srdcaře, kteří ve všední den dopoledne sledují trhák v podobě dokumentu Ztracené bomby studené války. Troufám si ale tvrdit, že o něco více diváků bylo zvědavých na hru národního hokejového týmu. A to nemluvím o finančním přínosu, který by rozhodně nebyl menší, než za vysílání zmíněného dokumentu. Ale kdo dnes v ČT řeší peníze?

Výsledkem tedy bylo, že se komentátor asi 12x během biatlonu omluvil za špatnou kvalitu internetového spojení u hokejového přenosu, seznámil nás s výsledky biatlonu a s radostným výkřikem: "Jdeme na 3. třetinu hokeje, užijte si ho!" se rozloučil.

Mnozí lidé ale po tomto amatérském přístupu ČT spíš přemýšlí o tom, že se rozloučí s ČT...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama