Ing. Ladislav Kos

  • HPP 11
  • Praha 11
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2022 22:10:40

Vláda musí věnovat přípravě zákonů větší pozornost

Vláda musí věnovat přípravě zákonů větší pozornost

Komentář na facebookovém profilu k zamítnutí pandemického zákona

Program včerejšího zasedání pléna Senátu byl věnovaný pandemickému zákonu. Po osmihodinové diskuzi, ve které vyšlo najevo mnoho jeho nedostatků, hlasovala většina senátorů pro jeho zamítnutí. Kvůli nutnosti projednat tento zákon v legislativní nouzi (tj. týden od doručení) nebyl dostatek času na pozměňovací návrhy, které by ho mohly opravit.

Proto celý náš senátorský klub SEN21 a Piráti hlasoval pro zamítnutí tohoto zákona, stejně jako mnoho senátorů z dalších vládních stran – ODS, TOP 09, STAN, KDU-ČSL.

Včerejší hlasování se tak stalo pro vládu mementem, že musí věnovat přípravě zákonů větší pozornost a že ani většina “vládních” senátorů není bianco zárukou jejich odsouhlasení. Navíc Senát znovu dokázal, že dbá na kvalitu českých zákonů a že se narozdíl od Sněmovny neřídí jen stranickými průkazkami.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama