Mgr. Dagmar Navrátilová

  • LIDEM
  • Opatovice
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2012 14:06:48

Nestraník v čele ministerstva není nevýhoda

Nestraník v čele ministerstva není nevýhoda

Na rozdíl od politologů, kteří zasvěceně pochybují o možnostech nového ministra školství Petra Fialy, si myslím, že právě jeho odbornost povede ke stabilizaci resortu školství.

Jak se ukázalo, zrovna školství je obor, kde politická podpora není rozhodující devizou. Bývalý ministr Josef Dobeš byl politikem s podporou vládní strany i prezidenta a přesto dokázal natropit více škody než užitku. Nejde tu totiž o to, zda ministr školství přísluší k té, či oné straně, ale zda dokáže přijímat rozhodnutí prospěšná pro rozvoj českého školství.

A možná právě apolitičnost a odborné znalosti mohou být pro Petra Fialu výhodou. To, že za ním nestojí žádná politická síla, mu může umožnit najít podporu pro svá rozhodnutí napříč politickým spektrem. Jeho odborné znalosti a zkušenosti by měly být dostatečnou zárukou toho, že kroky ministerstva nepůjdou proti pedagogům ani žákům a studentům. Bude pak už pouze na svědomí každého politika, zda nestranického ministra podpoří nebo dá přednost mezistranickým přestřelkám a naschválům.

Školství je pro náš další rozvoj jedním z nejdůležitějších článků. Naše konkurenceschopnost je závislá na výchově odborníků. Každý politik, kterému na budoucnosti naší země záleží, by tedy měl rozvoj školství podporovat bez ohledu na to, zda v čele ministerstva stojí zástupce jeho strany nebo nestraník.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama