Ing. Barbora Urbanová

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2022 20:37:00

Navrhnu pana prezidenta Zelenského na státní vyznamenání

Navrhnu pana prezidenta Zelenského na státní vyznamenání

Komentář na facebookovém profilu k ukrajinskému prezidentu Zelenskému.

 Navrhnu pana prezidenta Volodymyra Zelenského na státní vyznamenání. Není jediný, nedávno jste mi tady dávali tipy na další osobnosti, které se o náš stát zasloužily. Ale pan prezident by to dostat měl určitě a já mám 3 zásadní důvody:
  1. Bojuje i za nás. Ukrajina je cílem útoku diktátora. Tak to je, nenajdete tady nikoho, kdo by to popřel. A ten člověk se nemusí zastavit. Zastaví ho jedině síla. Sankce děláme my, sedíme si tady v pohodlí. Ukrajinci umírají. A jejich prezident se nevzdává. V době, kdy vůbec nebylo jasné, že se za něj postaví celá Evropa, celý svět.
  2. A přitom by se vzdát mohl. Mohl by kšeftovat jako někteří jeho předchůdci, ustupovat, opustit zemi a lidi tam nechat. To neudělal. Jeho statečnost probouzí to nejlepší v nás. Věřte mi, světoví lídři tváří v tvář jeho přístupu prostě nemůžou cuknout. Tvrdost sankcí je mimo jiné zásluhou jeho odvahy.
  3. Sjednotil Evropu. Ba co víc, sjednotil nás. Můžeme na sebe být hrdí, pomáháme Ukrajině, pomáháme uprchlíkům, i když to slovo tady mělo nádech jaký mělo. Ukázal nám, že lidskost a odvaha je silná hodnota i v tomhle světě...

Je to pro mě nejvyšší projev hluboké úcty a respektu. Poslední dny ukázaly, kdo je naším přítelem a kdo nepřítelem. Máme mnoho zkušeností s bojem s agresí a on ukázal, jak vypadá novodobý boj Davida s Goliášem.

A poslední poznámka: zaplněné Václavské náměstí ukázalo, že by vyznamenání padlo do rukou člověka, za nímž stojí většina Čechů. Protože si jej prostě váží. A to je velká síla.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama