Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2022 8:38:00

Rozhodnout se musí Ukrajina sama

Rozhodnout se musí Ukrajina sama

Komentář na facebookovém profilu k důvodům ruského útoku na Ukrajinu

 Nemyslím si, že Putin je šílenec a blázen, konající bez rozmyslu. Naopak! Ví, že pokud má jaderné zbraně, tak ho NATO nemůže zahnat do rohu. Všichni tuší, že by je při svém dramatickém ohrožení použil. Rád bych se ale mýlil!

Rusko má druhou nejsilnější armádu na světě, desetkrát více zbraní, než Ukrajina a při použití letectva a raket, i bez těch jaderných, je schopen ji srovnat se zemí. Evidentně chtěl, ale získat Ukrajinu nerozbitou s co nejmenším počtem obětí, která mu lehce padne k nohám. V tomto se však hrubě přepočítal.

Nesdílím přesvědčení mnohých, že chování Ruska bez Putina by bylo jiné. Velmoc států není tvořena jen jejich velikostí a bohatstvím, ale především pocitem jeho obyvatel. A na to jsou obyvatelé Ruska hrdí. Putina si zvolili sami. Proto si myslím, že konflikt lze vyřešit jen politickou dohodou.

Putin už zašel daleko a Krym s jadernou ruskou základnou určitě neopustí, Doněcko a Luhansko asi také ne. Pokud by válku ukončila neutralita Ukrajiny s touto ztrátou, považoval bych to pro Evropu i Ukrajinu za výhru. Její lidé trpí, někteří utíkají ze svých domovů, jiní bojují! Není možné jim z pohodlí a bezpečí radit, jak se mají rozhodnout. Rozhodnout se musí Ukrajina sama!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama