Adam Zábranský

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • transparentnost
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2022 16:21:00

Městské části mohou k ubytování uprchlíků využít byty, opravené z dotací

Městské části mohou k ubytování uprchlíků využít byty, opravené z dotací

Městské části, kterým Praha poskytla dotace na opravu bytů z Fondu rozvoje dostupného bydlení (FRDB), budou moci tyto byty využít k ubytování ukrajinských uprchlíků, prchajících před ruskou válečnou agresí.

 Za běžné situace jsou tyto byty obsazovány na návrh Prahy po dobu deseti let od poskytnutí dotace.

„Vzhledem k bezprecedentní situaci, kterou ruská invaze a vraždění civilního obyvatelstva Ukrajiny představují, jsme umožnili městským částem využít k ubytování ukrajinských uprchlíků byty, které jsou jinak dle pravidel obsazovány na návrh města,“ uvádí radní hl. m. Prahy pro bydlení a transparentnost Adam Zábranský.

Podmínkou tohoto postupu ze strany městských částí je, že městská část za každý byt opravený z FRDB využitý na pomoc ukrajinským uprchlíkům vyčlení na stejný účel alespoň jeden byt ve své správě, který z prostředků FRDB opravený nebyl. Tím se počet poskytnutých bytů zdvojnásobí. Další podmínkou je, že na tyto účely nebudou využity byty, na něž již Praha zaslala návrh na pronájem bytu konkrétní domácnosti.

Městské části takto mohou potenciálně využít až desítky bytů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama