Josef Klement

  • BPP
  • Žďár nad Sázavou
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2022 17:34:18

Ukrajinským dětem je třeba zajistit výuku v mateřském jazyce

Ukrajinským dětem je třeba zajistit výuku v mateřském jazyce

Lidovecký senátor Josef Klement vyzývá obce a města, aby při přijímání lidí prchající z Ukrajiny, nezapomínaly na ukrajinské děti, které v České republice budou chodit do školy.

Podle senátora Klementa je zapotřebí jim zajistit výuku v jejich mateřském jazyce, a to alespoň základních předmětů.

„Pro mě je zajištění výuky pro ukrajinské děti v jejich mateřském jazyce významnou součástí podpory. Lidé, kteří k nám utíkají před válkou, tuto pomoc potřebují. Nezapomínejme na to,“ vysvětlil lidovecký senátor s tím, že apeluje nejen na zřízená Krajská asistenční centra pomoci Ukrajině (KACPU), ale i na města a obce, které již v těchto dnech plně řeší humanitární pomoc a Ukrajincům pomáhají.

V pomoci dětem jde podle senátora Klementa nyní hlavně o zajištění míst v mateřských školách a o vytipování škol, které jsou schopné tyto děti přijímat. „Jednou z možností je i zřízení samostatných tříd určených přímo pro výuku ukrajinských dětí,“ uzavřel senátor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama