ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2022 6:31:00

Vzdát se možnosti vlastní obrany nikdy nedopadne dobře

Vzdát se možnosti vlastní obrany nikdy nedopadne dobře

Komentář na facebookovém profilu k výročí okupace německými nacisty

 Pro celý svět válka začala až 1. září 1939. Pro nás se realita obrátila naruby definitivně už 15. března 1939 a my si tento den připomínáme jako jeden z nejsmutnějších dnů naší historie.

Tímto dnem se na území Čech a Moravy stali ze zrádců dočasní hrdinové, z propagandy dočasná pravda a z mnoha nevinných obyvatel naší země se stali brzy otroci v koncentračních táborech nebo dokonce oběti nacistického režimu.

V historii se s téměř železnou jistotou ukazuje, že vzdát se možnosti vlastní obrany, nikdy nedopadne pro národ a ani pro jednotlivce dobře.

Proto je velmi smutné, že náš stát, který má dvě hlavní povinnosti (a důvody existence vůči svým obyvatelům) - obranu území a vymáhání práva (policii a justici), v posledních letech řeší podstatě hlavně všechno ostatní, v čem by se občané obešli bez něj.

Samotným občanům pak možnost vlastní obrany stále více omezuje, a to zejména skrze tolerování škodlivé legislativy EU. Z historie přitom plyne ponaučení, že kdo politicky tlačí na odzbrojení občanů, protože v civilizované zemi mají přeci zbraně jen policisté a vojáci, ten může v důsledku přispět k tomu, že při opakování situace z března 1939 budou občané dílu zkázy jen bezbranně přihlížet...

Ty neumřeš, národe!
Bůh žehná ti a chrání tě dál.
Nach krve, s nímž slunce k nám ráno jde,
ti ve tvých granátech dal.
Tak ti tvé kameny kázaly:
tvrdý jak žula zůstaň ty,
čistý jak křemenné krystaly
a žhavý jak granáty.
Marina Cvětajevová, 15. březen 1939

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama