Mgr. Šárka Jelínková

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2022 17:07:00

Už začíná být téměř pravidlem, že zasedáme v legislativní nouzi

Už začíná být téměř pravidlem, že zasedáme v legislativní nouzi

Projev na 23. schůzi Senátu ČR dne 17. března 2022 k vládnímu návrhu zákona o opatřeních v oblasti zaměstnanosti a oblasti sociálního zabezpečení v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny vyvolaným invazí vojsk Ruské federace.

 Děkuji za slovo. Vážený pane předsedající, vážený pane ministře, vážené kolegyně, kolegové, jak již tady zaznělo, výbor pro sociální politiku se zabýval tímto návrhem zákona na svém včerejším zasedání. Konstatovali jsme, že už začíná být téměř pravidlem, že zasedáme v legislativní nouzi a projednáváme vlastně v mimořádném režimu všechny zákony. Nicméně tento zákon, jak již tady zaznělo, je zaměřen na velkou pomoc lidem prchajícím před válkou z Ukrajiny. Jsou to všechno nezbytně nutná opatření. A byť i ta praxe postupně ukazuje, že je potřeba možná se zaměřit ještě i na další a další oblasti, tak je nutné, abychom i zde předkládaný návrh zákona schválili. Vedla se na výboru pro sociální politiku podrobná diskuse k tomuto zákonu. Samozřejmě nás zajímala především aplikační praxe některých ustanovení, protože je tam velká snaha toho, aby byla co nejvíce snížena administrativa, aby přístup ke službám, na trh práce, zapojení dětí do dětských skupin, bylo téměř bez nějakých dalších bariér a překážek. A na základě uvědomění si tady všech těchto potřeb, a především toho, aby opravdu jsme umožnili rychlý a legální vstup na trh práce všem lidem, kteří zde utíkají před válkou do České republiky, i přes uvědomění si toho, že některé nedostatky tento zákon nese, tak byl tento zákon jednoznačně ve výboru pro sociální politiku schválen. A i vás chci požádat, tady toto plénum ctihodné, abychom podpořili tento návrh zákona, aby lidem šla pomoc rychle a efektivně. Děkuji za pozornost.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama