JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2012 20:20:00

Likvidace zemědělců pokračuje

Likvidace zemědělců pokračuje

Plně podporuji protestní akce Agrární komory proti vládní politice nesmyslných škrtů a zvyšování daní.

Čísla Statistického úřadu dokazují, že vláda svojí politikou vhání českou ekonomiku do recese. Aroganci premiéra, který se zemědělci odmítá jednat a nesmyslnými opatřeními podvazuje jejich konkurenceschopnost na jednotném evropském trhu, považuji za nehoráznou a škodící České republice.

Zemědělci se potýkají s nižšími dotacemi, než je tomu v zemích na západ od nás, a nyní jim vláda chce navíc zvýšit cenu pohonných hmot. Země, jejichž farmáři jsou hlavním konkurentem českých zemědělců jako je Německo, Dánsko a Polsko tzv. zelenou naftu mají, Slovensko ji nyní bude opět zavádět. Toto opatření povede ke zdražení českých potravin a zvýšení dovozu levných a nekvalitních potravin ze zahraničí. Důsledek pro spotřebitele i české farmáře bude zřejmý: nižší kvalita potravin a bankroty českých zemědělců. Stamiliony, investované do propagace českých potravin tak půjdou vniveč, protože budou dražší, než nekvalitní dovoz. Česká vláda by jim měla přestat škodit svými nepromyšlenými kroky.

Petici proti dani na víno již podepsalo téměř 10 tisíc občanů. V žádné zemi, pěstující víno v Evropské unii, daň na víno zemědělci neplatí. Je to další krok k podvázání konkurenceschopnosti českých zemědělců a vinařů. Vinařské regiony v České republice jsou již nyní postiženy strukturální nezaměstnaností a zavedení spotřební daně na tichá vína tuto situaci dále zhorší. Jako stínový ministr zemědělství a hejtman vinařského Jihomoravského kraje tyto kroky vlády důrazně odmítám! ČSSD se v případě, že vyhraje volby do Poslanecké sněmovny a sestaví vládu, proti těmto krokům postaví a zruší je.

Michal Hašek, 1. místopředseda ČSSD a stínový ministr zemědělství ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama