Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2022 10:06:00

Česká Lípa s Novým Borem opět vyhlásili soutěž o výrobek roku

Česká Lípa s Novým Borem opět vyhlásili soutěž o výrobek roku

Tradice se mají udržovat a rozvíjet. I proto Česká Lípa v letošním roce opět vyhlásilo soutěž o Regionální českolipský výrobek roku, jedná se již o čtvrtý ročník této soutěže. Potřetí ji Česká Lípa vyhlašuje společně se sousedním městem Nový Bor.

Příjem přihlášek bude zahájen v pátek 1. dubna 2022. Přihlášku je možné podat elektronicky vyplněním formuláře na webu města zde, nebo písemně na adresu českolipského a novoborského informačního centra. Soutěžit se opět bude ve třech kategoriích, a to potraviny, řemesla a umělecké výrobky a oděvní a textilní tvorba. Nově je součástí soutěže také Cena veřejnosti.

„Po každém ročníku diskutujeme s přihlášenými výrobci i členy odborné poroty o tom, jak soutěž ještě více vylepšit. Z diskuse v loňském roce vzešel nápad, abychom zavedli novou cenu, a to Cenu veřejnosti. O ní budou moci občané rozhodnout na výstavě přihlášených nepotravinářských výrobků v Centru textilního tisku. Potravinářské výrobky pak budou moci občané ochutnat na Pivních slavnostech na hradě Lipý, kde proběhne speciální jarmark právě s nabídkou přihlášených potravinových výrobků. Výrobek, který získá nejvíce hlasů, vyhraje Cenu veřejnosti,“ uvedl radní pro kulturu, sport a cestovní ruch Michal Prokop.

Do soutěže se mohou přihlásit výrobci, kteří své výrobky vyrábějí na území ORP Česká Lípa a ORP Nový Bor. Přihlásit mohou více výrobků, pro každý ale musí vyplnit přihlášku zvlášť. Přihlásit se mohou také výrobci, kteří už soutěžili v předchozích ročnících soutěže, a to bez ohledu na to, zda vyhráli či nikoliv.

„Soutěž o regionální výrobek roku vnímám jako skvělý způsob propagace našeho regionu a šikovných lidí, které tady máme. Vítězství v soutěži je navíc spojeno s finanční odměnou, kterou výrobci v dnešní těžké době jistě přivítají. Jsem hrdá na to, že je zde spousta firem i drobných živnostníků, kterými se můžeme pochlubit, zároveň jim pomoci s propagací a podpořit prodej jejich výrobků. V letošním roce se navíc přihlášené výrobky stanou součástí nabídky na Pivních slavnostech. Těším se, až produkty ochutnám,“ řekla starostka České Lípy Jitka Volfová.

V každé ze tří kategorií vybere odborná porota výrobky, které se umístí na prvních třech místech. Vítězové jednotlivých kategorií si odnesou finanční odměnu 5tis. Kč. Ze tří vítězů soutěžních kategorií pak vzejde absolutní vítěz, který si navrch odnese další finanční odměnu ve výši 15tis. Kč. Zcela na občanech bude rozhodnout, kdo vyhraje Cenu veřejnosti. Vítěz této ceny rovněž obdrží finanční odměnu, a to 5tis. Kč.

„Spektrum regionálních výrobců na Novoborsku je velmi rozmanité a krásně doplňuje ty obory, které na Českolipsku chybí, jako je sklářství nebo šperkařství. Soutěž o regionální výrobek roku vnímám velmi pozitivně, je to příležitost, jak na drobné regionální výrobce upozornit a udělat jim reklamu. I z tohoto důvodu se rádi zapojíme i do letošního ročníku soutěže,“ doplnil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Prozatím byly absolutními vítězkami předchozích ročníků soutěže výhradně ženy. V loňském roce vyhrála textilní dekorativní panenka Nanynka od Věry Najbrtové z Nového Boru, v roce 2020 zvítězila Ivana Hollanová z Mimoně a její bezlepkové mrkvánky a historicky první vítězkou soutěže v roce 2019 se stala Michaela Bílková z České Lípy a její jahodový extra jam s bezovým květem, který prodává pod značkou „Moje marmeláda“. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama