Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2022 17:10:00

Žádný megaúřad, chceme digitalizaci stavebního řízení

Žádný megaúřad, chceme digitalizaci stavebního řízení

Komentář na facebookovém profilu k řešení pomalosti stavebního řízení.

 ŽÁDNÝ STAVEBNÍ MEGAÚŘAD, CHCEME DIGITALIZACI STAVEBNÍHO ŘÍZENÍ

Míříme ke změně, která vyloučí vážné riziko spojené se vznikem stavebního megaúřadu. Úřadu, který by přepsal stávající model státní správy a na nějakou dobu zmrazil možnost vydávání stavebních povolení, než by se nová úřednická struktura dostatečně zformovala.

Vznik nového úřadu podstatu věci neřeší.  My se raději vydáváme se směrem k digitalizaci stavebního řízení, k procesnímu zjednodušení a sjednocení a k tomu, abychom v současném smíšeném modelu dokázali doby vydávání stavebních povolení zkracovat. Místo nového kamenného úřadu tedy sázka na digitalizaci řízení a evidenci jednotlivých kroků tak, aby každý mohl vidět, v jakém stavu je jeho případ, jeho žádost.

Především o tom jsme dnes diskutovali na Summitu stavebního rozvoje se zástupci českého stavebního sektoru. Ale také o tom, jaké výzvy na nás za dva roky s pandemií covid a nyní s následky ruské agrese na Ukrajině čekají.

Na celý záznam dnešní diskuze se můžete podívat ZDE:

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama