Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2022 16:32:27

Mariane, teď se ukaž!

Mariane, teď se ukaž!

Jedním z pilířů volební kampaně lidoveckého předsedy Mariána Jurečky byla ochrana orné půdy a zabránění jejího využití k jinému než zemědělskému účelu. Nastal čas plnění slibů. Místo Prostějov, lokalita lesopark Hloučela.

 Developerský plán výstavby nových bytů poblíž lesoparku Hloučela vyvolává znepokojení prostějovských občanů. Prostějov patří k nejkrásnějším městům nejen na Hané, jediným jeho hendikepem je nepříliš rozsáhlá plocha zeleně. Jedním z míst, kam chodí Prostějováci relaxovat, je lesopark Hloučela, zalesněná oáza podél říčky Hloučela spojující Prostějov s nedalekými Mostkovicemi. Od města samotného je lesopark oddělen polnostmi s kvalitní ornou půdou.

Jak už to chodí, orná půda nepřináší takové finanční zhodnocení jako j třeba bytová výstavba. A tak vzrůstá tlak na změnu územního plánu a přeměněnu její části určené pro zemědělství na půdu pro průmyslové použití s možností zahájit bytovou výstavbu.

A jak už to také často bývá, hlas občana je často proti hlasu moci bezmocný. Hlasovací mašinérie většiny v zastupitelstvu  odhlasuje, co potřebuje, vždyť do voleb je daleko a občan zapomene. Změna územního plánu tak není problémem.

A tak jsem si vzpomněl, jako prostějovský patriot, který v tomto krásném městě strávil svá mladá léta a i dnes je zde častým návštěvníkem, na předvolební kampaň lidoveckého předsedy Mariana Jurečky, na jeho předvolební plakáty zaměřené na ochranu každého metru orné půdy. Při svých kovidových toulkách Prostějovskem jsem se s nimi tu a tam setkával a musel jsem se usmívat, neboť právě v té době nám před nosem mizela zemědělská půda mezi Smržicemi a Prostějovem a nahradila ji další silnice. Nuž, Marián měl jiné starosti, občan dnes už nic nenadělá, dostal efektní lávku a před novým hlukem si musí ucpat uši.

Volební kampaň je minulostí, kovid ustupuje, od rhodeské krize v pětašedesátém snad nebylo většího klidu,  je tedy čas připomenout si trošku sliby občanům a zkusit něco udělat proti hrozbě ohrožující lesopark Hloučela. Mrzí mne, že prostějovští lidovci jsou zcela neviditelní, snad i to je důvodem jejich nepřesvědčivých volebních výsledků. Takže se obávám, že to bude na Tobě, Mariane, abys předvolební sliby naplnil v nějaký ten čin. Myslím si, že většina prostějovských občanů by to uvítala a životní prostředí, kterým se tak rádi všichni oháníme, by si tady na Prostějovsku trochu vydechlo.

Sběr odpadků je jistě záslužná činnost, nechal bych ji ale jiným zájmovým organizacím, než je politická strana. Změna územního plánu je politické rozhodnutí. A zabránit ji mohou především politici. Mariane, v Prostějově se bojuje o budoucnost lesoparku Hloučela. Vzpomeň na své volební sliby a vlož se do toho.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama