Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2022 16:57:00

Snížení spotřební daně je nutné dělat změnou zákona

Snížení spotřební daně je nutné dělat změnou zákona

Komentář na facebookovém profilu k snížení spotřební daně u pohonných hmot

 Vláda schválila návrh na snížení spotřební daně na naftu a plyn o 1,50 koruny. Za mě je to racionální opatření, které na rozdíl od rušení DPH pomůže snížit cenu PHM jak domácnostem, tak živnostníkům a firmám. Nebo na rozdíl od cenového stropu, který by znamenal, že by buď distributoři pohonné hmoty vůbec nenakupovali a nedistribuovali, nebo rozdíl ceny platil stát na dluh.

Zachytil jsem komentáře, že je to málo. Jenže stát stejně jako domácnosti nerozhoduje jen podle přání, ale zejména podle svých možností. A pokud by se opět masivně zvyšovalo zadlužování, pak bychom to všichni zaplatili několikrát, v podobě posilování inflace i ve zvýšených splátkách státního dluhu. Snížení spotřební daně je nutné udělat změnou zákona.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama