Mgr. Milena Johnová

  • PRAHA SOBĚ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2022 6:37:00

Praha podpoří projekty městských částí na pomoc lidem bez přístřeší

Praha podpoří projekty městských částí na pomoc lidem bez přístřeší

Rada hlavního města Prahy odsouhlasila poskytnutí účelových neinvestičních dotací městským částem na pomoc lidem bez domova na místní úrovni.

 Konkrétně na projekty nízkoprahových služeb a na ukončování bezdomovectví prostřednictvím zaměstnávání a bydlení. Na třetí ročník dotačního programu bude letos vyčleněno přes 9 milionů korun.

„Jsem ráda, že i letos na výzvu hlavního města k předložení projektů v oblasti bezdomovectví reaguje řada městských částí a rozvíjíme tak systémovou spolupráci v oblasti sociální politiky. Žadatelé mohli předkládat projekty ve dvou oblastech: první je určena primárně na podporu nízkoprahových služeb a druhá oblast se týká zaměstnávání a bydlení lidí bez domova,“ řekla Milena Johnová, radní pro sociální politiku a zdravotnictví.

V oblasti podpory terénní práce s lidmi bez přístřeší na úrovni obce se do výzvy zapojilo celkem šestnáct městských částí, které budou čerpat podporu v celkové výši 2 652 000 Kč. V druhé oblasti získá osm městských částí finance na projekty podporující pracovní uplatnění lidí bez domova, a dvě městské části obdrží prostředky na realizaci projektů stabilizace ohrožených nájemníků v bydlení. Na dotace v této oblasti bude poskytnuto 6 386 000 Kč.

Podmínkou pro získání a využití finančních prostředků je finanční spoluúčast městské části na celkových nákladech projektu minimálně z 15 % nebo například závazek, že projekt vznikne do konce roku 2022. Dohromady by mělo hlavní město letos na dotace v obou výzvách poskytnout 9 038 000 Kč. Záměr však musí ještě schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy na dubnovém jednání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama