ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2012 13:19:16

Starosta Radek Klíma osobně s policisty kontroloval provoz heren v Praze 5

Starosta Radek Klíma osobně s policisty kontroloval provoz heren v Praze 5

Počet hráčů výherních hracích přístrojů a loterijních terminálů v Praze 5 dlouhodobě klesá. Důvodem je snižování počtu heren, omezení provozní doby hracích terminálů a také zavedení systematických kontrol.

Právě tento typ dohledu nad hazardem v Praze 5 podporuje vedení radnice v podobě trojkoalice TOP 09, ČSSD a Věcí veřejných.

Minulý týden se noční kontroly dodržování vyhlášky i zákona osobně zúčastnil spolu se strážníky Městské policie starosta páté městské části MUDr. Radek Klíma.

„Během kontroly jsem navštívil 9 heren. Potěšilo mě, že jsme nikde neobjevili porušení předpisů ohledně provozní doby terminálů nebo registračních značek přístrojů. V jednom případě ale strážníci odhalili podnapilého mladistvého. Případ jsme předali k vyšetření státní policii,“ zhodnotil průběh kontroly starosta MUDr. Radek Klíma.

Právě dle hodnocení vedení Městské policie, Obvodního ředitelství Praha 5 došlo od nástupu nového vedení radnice v roce 2010 k výraznému posunu k lepšímu.

Poslední dva roky probíhají pravidelné kontroly, a už jenom ty přináší pozitivní dopad. Mladistvých požívajících alkohol bývalo výrazně víc, v dnešní době tento jev registrujeme spíše ojediněle. Poslední dobou se také snížil počet lidí v hernách. Dříve bylo narváno, dnes často lidé jen posedávají, hrají například jen jedna až dvě osoby a zbytek jen sedí v hracím prostoru. Nejčastěji hrají gambleři, ti bohužel budou hrát vždycky,“ popsal situaci v Praze 5 zástupce ředitele Městské policie - Obvodního ředitelství v Praze 5 vrchní komisař Bc. Michal Vocetka.

Kontroly v Praze 5 probíhají téměř každý den a hlavním cílem je odhalit případné nalévání alkoholických nápojů nezletilým, kontrola osazenstva podniků a registrace hracích přístrojů, zda mají platnou známku a řídí se vyhláškou a zákonem. „Náš okrskář denně zkontroluje namátkově 3-4 herny. Často děláme také větší akce, při kterých nasazujeme větší počet strážníků a máme k dispozici také psovoda,“ přiblížil dlouhodobou práci na snižování deliktů Bc. Michal Vocetka, podle kterého nejčastěji dostávají v souvislosti s hernami hlášení o rušení nočního klidu, či agresivitě těch, kteří popíjí alkohol a zároveň prohrávají peníze.

 „Snížili jsme počet míst k hraní v Praze 5 na 84, což je zhruba o třetinu méně než v roce 2008, rádi bychom v tomto trendu pokračovali. I z výsledků ankety mezi našimi občany je patrné, že více než 50 % občanů si hazard v naší městské části nepřeje. Na druhou stranu je třeba postupovat velmi opatrně, nechtěli bychom, aby se rychlou regulací hazard pouze posunul do černé zóny a podpořili bychom tak nelegální provozovatele,“ přiblížil budoucí plány vedení radnice starosta MUDr. Radek Klíma.

Období

Počet heren

Počet provozoven

celkem

Od 01. 01. 2008

54

55

109

Od 01. 01. 2009

56

50

106

Od 01. 10. 2010

38

50

  88

Od 01. 01. 2012

35

13 kasin

36

  84

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama