ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2012 13:36:21

Radnice Prahy 5 vyjednala 15 milionovou dotaci na informatiku

Radnice Prahy 5 vyjednala 15 milionovou dotaci na informatiku

Městská část Praha 5 uspěla se žádostí u Magistrátu hl. m. Prahy o dotaci na projekt „Rozvoj služeb e-Governmentu Úřadu městské části Praha 5“. Podanou žádost schválilo Zastupitelstvo hl. města Prahy dne 26. dubna 2012.

V následných jednáních přislíbil Magistrát hl. města Prahy podporu na kompletní modernizaci informačních služeb úřadu ve výši téměř 15 milionů korun.

Hlavním cílem projektu Městské části Praha 5 je elektronizace archivů jednotlivých odborů úřadu městské části a plná digitalizace jeho chodu. „Součástí projektu je tvorba a zprovoznění webového informačního systému, který bude sloužit pro elektronickou komunikaci mezi občanem a úřadem přes elektronizované agendy veřejné správy. V rámci projektu úřad získá nové servery, datová úložiště a skenovací linku včetně potřebného softwaru, který umožní přechod z papírové evidence na elektronickou verzi ukládání dokumentů,“ upřesnil v čem spočívá modernizace informatiky úřadu 1. zástupce starosty Ing. Miroslav Zelený.

V loňském roce vyhlásil magistrát hlavního města Prahy (MHMP) výzvu k podávání žádostí o dotaci v rámci operačního programu „Praha Konkurenceschopnost“, jehož globálním cílem je zvýšení konkurenceschopnosti Prahy jako dynamické metropole členské země EU prostřednictvím odstranění rozvojových bariér a slabin regionu, zkvalitněním městského prostředí, zlepšením dostupnosti dopravních a telekomunikačních služeb a rozvinutím inovačního potenciálu města. Jednou z podporovaných aktivit je i rozvoj elektronických služeb městské správy, jejich dostupnosti a využívání.

V červnu 2011 podala městská část Praha 5 v rámci této výzvy žádost o dotaci na projekt "Rozvoj služeb e-Governmentu ÚMČ Praha 5".

„Žádost naší městské části nejprve úspěšně postoupila do druhého kola hodnotícího procesu na MHMP, následně probíhala intenzivní jednání nad jednotlivými položkami rozpočtu projektu. Výsledkem byla finální podoba rozpočtu a příslib podpory v celkové výši 14.802.867,50 Kč. Realizace projektu započne bezprostředně po obdržení oficiálního rozhodnutí o poskytnutí dotace a systém bude spuštěn do užívání od 1.1.2014,“ doplnil starosta Prahy 5 MUDr. Radek Klíma.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama