Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2022 16:23:03

Parkování a doprava v zajetí předvolebních slibů

Parkování a doprava v zajetí předvolebních slibů

Komentář na facebookovém profilu k dopravě a parkování v Uherském Hradišti

Doprava a parkování se staly jen a pouze volebními tématy. Proč? Protože se tyto palčivé problémy začnou řešit vždy výhradně před volbami. Cíl je jasný. Zase a znovu přesvědčit, že radniční koalice plní předvolební sliby. A je přitom úplně jedno, že jde pouze o další porci studií, projektů či šikovně prezentovaných záměrů, v tom lepším případě o několik nových zastávek či hrstku parkovacích míst.

Jasně, všichni víme, o jak komplikované a časově i finančně náročné projekty se jedná. Nikdo nemá v rukávu kouzelný proutek, s jehož pomocí vyřeší ze dne na den tyto letité trable. Ale pohár trpělivosti přetekl. Jen si vzpomeňte, kolikrát jste četli v předvolebních letácích sliby o napojení města na obchvat přes Průmyslovou ulici, o tom, že radnice vyřeší parkování, že přizpůsobí MHD skutečným potřebám.

A výsledek? Stále jen hromada papírů. Ano, je třeba postupovat koncepčně. Ale naše město se dostalo do fáze, kdy se jedna koncepce kříží s druhou (regenerace Štěpnic vs. MHD), šuplíky se plní stohy dalších rozvojových plánů (nábřeží Moravy aj.), ale lidé např. na Východě stále krouží kolem svých domů a marně hledají místo k zaparkování. A peníze letí oknem. Nejen za zmíněné studie, ale desítky milionů korun za nákup budovy bývalé Komerční banky (aby sem radnice přestěhovala úředníky), františkánského kláštera (aniž by radnice věděla, k čemu jej využije) nebo na zkrášlení Prostřední ulice (včetně bronzových plaket za téměř 600 tisíc). Tedy zcela v rozporu s tím, jaké problémy trápí město a jeho občany.

Utrácet peníze daňových poplatníku za líbivé a „jednoduché“ projekty je politicky lákavé, ale krátkozraké. Lepší budoucnost to nepřinese.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama