Mgr. František Jura

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2022 4:33:00

Biokoridor Hloučela získá svůj Dlouhodobý pěstební plán

Biokoridor Hloučela získá svůj Dlouhodobý pěstební plán

Zelený biokoridor je častým místem relaxu obyvatel Prostějova i jeho návštěvníků. Jako takový vyžaduje neustálou pozornost ze strany vedení města. Nyní je zde pěstební plán, který pomůže v péči o tuto lokalitu.

Jde o odborný nástroj pro plánování, řízení a evidenci pěstebních zásahů, kterými se naplní dlouhodobé porostní ekologicko-stabilizační cíle biokoridoru.

„Hloučela tvoří zelené plíce našeho města. Chceme ji dlouhodobě rozvíjet jako skvělé místo k relaxaci a pobytu v přírodě,“ uvedl primátor František Jura.

Součástí Pěstebního plánu bude mapa, kde dojde k rozlišení jednotlivých porostních celků a skupin. Budou v ní zachyceny také hlavní pěšiny a technické prvky, které jsou důležité pro orientaci v terénu. Chybět nebude ani popis stavu a krátkodobý i dlouhodobý pěstební plán.

„Získáme potřebnou technickou součinnost - například výběr ploch pro roční plán, vyznačení prací v terénu, plánovací kalkulaci a podobně. Budeme tak v potřebném časovém předstihu moci plánovat a realizovat konkrétní probírky, kácení, výsadby a další podpůrné činnosti pro zlepšení ekologického stavu porostů. Dlouhodobý pěstební plán bude zpracován na deset let s podrobnějším upřesněním na dobu pěti let,“ vyjmenovala náměstkyně primátora pro životní prostředí Milada Sokolová.

Podle rozhodnutí radních se o zpracování pěstebního plánu biokoridoru Hloučela postará autorizovaný krajinářský architekt Ing. Petr Ondruška z Krnova. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 250 tisíc korun (bez DPH).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama