Ing. Berenika Peštová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2022 21:09:00

My to neděláme. My žádnou směrnici nepředčítáme

My to neděláme. My žádnou směrnici nepředčítáme

Projev na 20. schůzi Poslanecké sněmovny 3. května 2022 k návrhu poslanců Ivana Adamce, Radima Fialy, Romana Kubíčka, Michala Kučery, Ondřeje Lochmana, a Antonína Tesaříka.

 Já musím, pane poslanče, prostřednictvím pana předsedajícího. To přece nejsou obstrukce. Jestliže se tady bavíme věcně, tak to přece nejsou obstrukce.

Já jsem se historicky koukla zpět, projížděla jsem jednotlivá vystoupení. A když tady bylo EET, tak tady pan poslanec Kalousek předčítal směrnici. My to neděláme. My to neděláme. My žádnou směrnici nepředčítáme. Taky bych si mohla vzít směrnici RED II a předčítat vám ji tady celou. A je to 135 stran. Není to málo. 135 stran. A myslím si, že to není ta správná diskuse, která by tady měla být. Takže tohohletoho jsme daleci. Myslím si, že každý máme připravené nějaké své vystoupení, které tady chceme obhájit. A budeme rádi, když s námi o tom budete diskutovat, protože když se kouknu do řad opozičních poslanců, nebo koaličních poslanců, pardon, tak tady moc poslanců tedy není. A čekala jsem... (Reakce zpravodaje: Koukají na televizi.) Koukají na televizi. Tak to se omlouvám. Koukají na televizi. Tak já vás zdravím od televize nebo u televize. Ale v každém případě jsem čekala, že tady nějaká diskuse bude, že tady nějaká diskuse proběhne.

To, jak jste tady říkal, že na tom jsou závislí, tím, že tu historii taky znám, tak vím, jak to probíhalo, a rozumím tomu, že opravdu jestliže do 1. 7. nebude rozhodnuto... (Reakce zpravodaje.) Všechno je mi jasné. Ale říkám, tu diskusi tady chceme mít, a proto budeme vystupovat. A myslím si, že každý jsme kvalitativně připraveni na to, aby ta diskuse tady proběhla. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama