JUDr. Stanislav Grospič

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2012 12:17:00

Rath svým jednáním poškodil ČSSD i práci Středočeského krajského úřadu

Rath svým jednáním poškodil ČSSD i práci Středočeského krajského úřadu

Prohlášení KSČM k současné situaci na Krajském úřadu Středočeského kraje

Klub zastupitelů KSČM a KV KSČM Středočeského kraje projednaly závažnou situaci ve Středočeském kraji a na brífinku uskutečněném ve čtvrtek 24. května 2012 od 14 hodin seznámily novináře s následujícím prohlášením.

Klub zastupitelů KSČM Středočeského kraje a Krajský výbor KSČM Středočeského kraje na svém jednání, dne 24. května 2012, posoudil aktuální situaci v souvislosti se zadržením a obviněním bývalého hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha z trestného činu přijetí úplatku.

KSČM považuje korupci za závažnou a společensky vysoce nebezpečnou trestnou činnost.

Pro komunistickou stranu je zásadní, aby byla korupce, jako nežádoucí jev, orgány činnými v trestním řízení odhalována a postihována. Tak tomu musí být i v  případě Davida Ratha.

Vznesená obvinění považujeme za velmi závažná. Požadujeme, aby bylo postupováno důsledně podle zákona a kauza byla řádně prošetřena orgány činnými v trestním řízení.

Zastupitelé zvoleni za KSČM se od uvedené kauzy důrazně distancují.

Jednání bývalého hejtmana D. Ratha nás velice zklamalo. Značně tím poškodil ČSSD i práci Středočeského krajského úřadu a krajských zastupitelů.

Klub KSČM v současné době dává důvěru kandidatuře na hejtmana Ing. Zuzaně Moravčíkové.

My komunisté, budeme nadále pracovat ve prospěch občanů Středočeského kraje. Pokud Rada Středočeského kraje, či její jednotliví radní cítí politickou odpovědnost, mohou požádat zastupitelstvo o vyslovení důvěry.

Požadujeme prošetření sporných výběrových řízení vyhlášených Radou kraje a zabezpečení řádného chodu Krajského úřadu Středočeského kraje ve vztahu k občanům a obcím.

Znovu v té souvislosti zdůrazňujeme nezbytnost přijetí zákona o majetkových přiznáních, který by výrazně usnadnil potírání korupce, ale i nové úpravy zákona o podávání veřejných zakázek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama