JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2022 23:15:00

Rozumím panu ministru Válkovi, že se mu do toho nechtělo

Rozumím panu ministru Válkovi, že se mu do toho nechtělo

Projev na 20. schůzi Poslanecké sněmovny 4. května 2022 k zákonu o pojistném na veřejné zdravotní pojištění

 Pane ministře, už to nechte.

Říkáte to tady několik let o generálním řediteli a jeho náměstcích. Já jsem se nikdy jako náměstkyně necítila, pokud jsem náměstkyní nebyla. Já jsem byla i náměstkyní pro daně a cla na Ministerstvu financí. A ono to je trošku možná jinak. Můj ctěný kolega Kamal Farhan není právník. Je to erudovaný lékař. A on má pravdu. Tady projednáváme novelu zákona o pojistném na veřejné zdravotní pojištění. Podle kompetenčního zákona je to zákon v gesci ministra zdravotnictví. A nikdy nepamatuji, kam moje paměť sahá, že by tento zákon předkládal ministr financí.

Já rozumím panu ministru Válkovi, že se mu do toho nechtělo. Chápu. Jsem přesvědčena o tom, že to byla nějaká dohoda mezi vámi. Že ho tady zastoupíte, to není nic proti ničemu. Máte zmocnění určitě pana premiéra. Ale kompetenčně je to zákon ministra zdravotnictví. A taky si všimněte, že z Hnutí ANO vystupují převážně, až na některé výjimky samozřejmě, protože pan bývalý premiér a předseda hnutí ANO vystoupil také z pohledu spíš ekonomického, ale převážně vystupují lékaři Hnutí ANO. To znamená lidé, kteří mají obavy o zdravotní systém a možná by očekávali, že na to bude reagovat ministr zdravotnictví. Chápu, že byl nemocen, teď ho tady vítám, jsem ráda, že je zdráv, ale samozřejmě on by měl reagovat také kromě vás.

Děkuju.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama