Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2022 10:21:00

Chceme, aby spravedlnost platila pro všechny stejně

Chceme, aby spravedlnost platila pro všechny stejně

Komentář na facebookovém profilu k ministru spravedlnosti Pavlu Blažkovi

 Víc než třetina lidí u nás nevěří v nezávislost soudů a soudců. Vyšlo to teď v průzkumu. Nejvíc se mi libí, jak se k tomu vyjadřují kdejací odborníci, proč to tak je.

Já vám řeknu proč. Protože posledních deset let se vůbec neřeší velké ryby. Nikdo tady nemá odvahu hrábnout do nejvyšších pater společnosti a rozkrýt vazby, které tam jsou.

O čem mluvím? Tak například covidové státní zakázky. Já vím, já vím. To jste už ode mě slyšeli stokrát. Ale ještě tisíckrát to uslyšíte. Protože prostě není normální, aby naše peníze končily v daňových rájích a všem politikům to bylo zcela fuk. To jde za Babišovou vládou.

A že to nová vláda změní? Vůbec. Na post ministra spravedlnosti dosadili Dona Pabla. Pavel Blažek je vyšetřovaný v kauze kupčení s brněnskými byty a braní milionových úplatků. A taky je pořád prošetřován kvůli kauze Stoka. Neskutečné, že je tenhle člověk ministr. A možná vlastně žádné překvapení. Jenom stará „dobrá“ ODSka.

Právě proto je tady Přísaha. Aby spravedlnost platila pro všechny stejně. Bez ohledu na to kde žijete a kolik berete.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama