Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2022 13:21:00

Vláda tají majetkové poměry

Vláda tají majetkové poměry

Komentář na facebookovém profilu k zveřejňování majetkových poměrů politiků

 Klasika! Nic jiného jsem od nich ani nečekal. Fiala se hned v prvním projevu pyšnil, že volí politiku otevřenosti. A pak? Pak všechno zatajili.

Blažek. Stanjura, Černochová, Válek, Baxa, Hubáčková. Tihle všichni utajují své majetkové poměry. Nechtějí zveřejnit soupis svého majetku a říkají, že to udělají až po novele zákona o střetu zájmu. A teď přijde ten háček. Žádná novela totiž nebude! Její projednávaní pořád odkládají, takže se k tomu určitě ani nedostanou.

Ptáte se, proč mě to tak štve? Protože zveřejňování majetkových poměrů je důležité protikorupční opatření. Pokud vidíte, že politik má barák, na který si nemohl vydělat ani za sto životů, je jasné, že peníze na něj nejsou legální. A taky je jasné, že odkud přicházejí peníze, odtud budou přicházet taky různé prosby na službičky, kličky a úlevy.

Přesně na tom došel taky Věslav Michalik, ještě předtím, než se vůbec stal ministrem. Nedokázal vysvětlit odkud se na jeho kontě vzalo 28 milionů ani to, kdo stojí za kyperskými firmami, které mu napůjčovaly 117 milionů korun. A tak se místo vysvětlovaní radši rychle sbalil a vycouval ze dveří dřív, než do nich vešel.

Ve stejném duchu teď pokračuje celá Fialova vláda.

Tohle není styl Přísahy. My jednoznačně podporujeme, aby všichni ministři museli předkládat soupis majetku a aby lidi jasně věděli, jak se mění majetkové poměry ministrů za dobu ve funkci. Protože jenom takhle dokážeme posvítit na obrovského vypaseného pavouka vztahů v Česku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama