MUDr. Miloslav Janulík

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2022 20:34:00

Co budete dělat, abyste zastavil inflaci, pane premiére?

Co budete dělat, abyste zastavil inflaci, pane premiére?

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 12. května 2022 k pomoci lidem při stoupající inflaci a zdražování.

 Děkuju za slovo, paní předsedající.

Pane premiére, moje interpelace je poměrně jednoduchá. Jednoslovně - inflace. Co s inflací? Víme, že na podzim byla 4,9 a podle vašich proklamací to byla naprostá katastrofa, byla to hrůza a mohla za to vláda. Tak teď je 14,2 - a myslím si, že ještě nejsme na konci - tak řečeno vaší logikou za to tedy může vláda. Vy říkáte, že za to může ta předcházející vláda, já si to nemyslím, to už dlouho nevydrží - tato rétorika - ale to není podstatné. Podstatné je, že bych chtěl slyšet opravdu ne signály, ale jednoznačně kroky, jak to tedy vláda může ovlivnit. Vy jste tvrdili, že na to prostě máte recept a i to je možná jeden z důvodů, proč jste dneska vládnoucí, tak bych chtěl vědět konkrétně, jaké kroky, protože ta situace je tristní: ze sta korun čtrnáct korun dvacet haléřů je teď pryč a lidi, kteří si šetřili na důchod, chtějí dostavovat domky a tak dále, pro ně je to smutné. A naše akademické řeči to nijak nemění.

Já si pamatuju dobu, kdy jste tady chtěli svolávat mimořádné schůze kvůli ceně másla. To bychom se tady teď uschůzovali, protože všecko se absolutně zdražuje obrovským způsobem. Mnohdy za mě laicky naprosto neopodstatněně, ale já bych rád, kdybyste mi řekl konkrétní jednotlivé kroky, které máte přichystané, které by mohly snad vést k tomu, že ta inflace už aspoň neporoste. Neříkám, že se sníží, ale aspoň už neporoste. Děkuju.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama