RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2022 11:06:00

Jsem opravdu moc rád, že mladé programování baví

Jsem opravdu moc rád, že mladé programování baví

Komentář na facebookovém profilu k programování a technologickému rozvoji.

 Během celého dubna mohli mladí programátoři a programátorky hlásit své projekty do prvního ročníku online přehlídky IT projektů Coolest Projects Česko. A nakonec se sešlo úžasných 28 projektů od 33 účastníků z celé České republiky. Nejmladším bylo jen 8 let. A nešlo tu až tak o nějaké složité programování, ale o možnost pochlubit se ostatním s vlastním projektem ať už ve Scratchi, pomocí Arduinu, microbitů, ozobotů. Jeden už z pokročilejších projektů najdete v článku pod postem od kluků z CoderDojo Ústí nad Labem, kteří se schází v tamní vědecké knihovně.

Většina účastníků byla z klubů CoderDojo Česká republika. Organizace, které jsem pyšným ambasadorem, ale přihlásilo se i pár nadějných „IŤáků“ mimo naši síť. Mimochodem CoderDojo je mezinárodní síť bezplatných klubů programování pro mladé lidi. Česko bylo dlouho jednou z mála evropských zemích, kde žádné „dojo“ nebylo, a tak když mě oslovili z této organizace v Evropském parlamentu, dlouho jsem neváhal a zkusil jsem spolu s pár kolegy tuto skvělou myšlenku přivést i k nám. A mám ohromnou radost z toho, že letos bude „nejstaršímu“ klubu už pět let.

Všem, kteří se zúčastnili posílám velikou gratulaci! Jsem opravdu moc rád, že vás programování baví a doufám, že vám bude tato zkušenost v budoucnu k užitku ať už se z vás stanou profesionální programátoři, nebo ne. Mít možnost nahlédnout do logiky toho, jak technologie funguje, je totiž k nezaplacení a úplně to mění náš vztah k moderním technologiím.

Coolest Projects Česko, ale není ještě úplně u konce. Ve čtvrtek 19. května od 18:00 nás čeká online oslava a vyhlášení nejoblíbenějších projektů.

Zdroj ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama