Mgr. Milena Johnová

  • PRAHA SOBĚ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2022 10:01:00

Praha hostí už 2. ročník zdravotnického kongresu

Praha hostí už 2. ročník zdravotnického kongresu

Letošním tématem je paliativní péče

Magistrát hl. m. Prahy organizuje 2. ročník zdravotnického kongresu, tentokrát s názvem Metropolitní zdravotnický kongres paliativní péče 2022. Akce se uskuteční 2. června 2022 na Nové radnici na Mariánském náměstí, účastníci se však budou moci připojit i online. Hlavním smyslem letošního kongresu je snaha o vytvoření prostoru pro reflektování současné situace, sdílení zkušeností s představiteli jiných krajů a hledání řešení, zdrojů i synergie pro další rozvoj paliativní péče.

V rámci programu Metropolitní zdravotnického kongresu paliativní péče 2022 vystoupí se svými poznatky odborníci jako je Ladislav Dušek, ředitel Ústavu zdravotních informací a statistiky, nebo Ondřej Kopecký, primář Kliniky paliativní medicíny Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a 1. LF UK, který je zároveň předsedou České společnosti paliativní medicíny ČLS JEP.

Specificky se řečníci budou věnovat paliativní péči a zdravotně sociálnímu pomezí, paliativní péči v terénu, podpůrné a paliativní péči u dětských pacientů a dalším výzvám v této oblasti. Zájemci se následně budou moci zapojit do diskuse.

„Pro mnoho lidí jsou služby na pomezí zdravotní a sociální oblasti základní podmínkou důstojně prožitého konce života. Právě proto se Praha zavázala rozvíjet paliativní péči po kvalitativní i kvantitativní stránce. S ohledem na demografický vývoj musíme počítat s tím, že potřeba paliativní péče bude v následujících desetiletích narůstat, a právě proto byla paliativní péče vybrána jako hlavní téma letošního zdravotnického kongresu,“ říká Milena Johnová, radní pro oblast sociální politiky a zdravotnictví.

Kongres bude mít za cíl vytvořit prostor ke sdílení dobré praxe a k diskutování problémů za účasti zástupců institucí, které mohou poskytovatelům ulehčit jejich každodenní fungování a zajistit systémové změny. Kongres by měl být zároveň místem inspirace a pozitivní energie ve snaze dál usilovat o rozvoj paliativní péče.

Kongres volně navazuje na loňský 1. ročník akce, který nesl název Výzvy pražského zdravotnictví aneb Metropolitní zdravotnický kongres.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama