Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2022 14:58:00

Přípravy rekonstrukce Kounicova domu pokračují

Přípravy rekonstrukce Kounicova domu pokračují

Přípravy rekonstrukce historicky cenné budovy Kounicova domu v centru České Lípy pokračují.

Hotová je projektová dokumentace pro stavební povolení, nyní probíhá potřebná inženýrská činnost nutná k podání žádosti o vydání stavebního povolení. Jakmile jej bude město mít, rozběhnou se práce na projektové dokumentaci pro provedení stavby. Zhotovitele by město mohlo znát v roce 2023.

Hotové jsou také první orientační vizualizace interiéru zrekonstruovaného Kounicova domu. Můžeme si tak udělat představu, jak bude opravená historická budova po dokončení všech stavebních prací vypadat. Autory těchto vizualizací jsou akad. arch. Jiří Javůrek a Ing. arch. Vladimír Thiele.

„Kounicův dům je rozlehlý, památkově chráněný objekt v samém srdci České Lípy. Snažíme se, aby rekonstrukce byla citlivá a respektovala historický ráz celého objektu, zároveň ale chceme, aby se jednalo o moderní objekt, který splňuje všechny nároky na provoz domu dětí a mládeže v 21. století. Myslím, že architekti k projektu přistoupili velmi dobře a že bude splňovat veškeré požadavky. Než bude vše hotové, bude to ještě nějakou dobu trvat, ale mám radost, že se neustále v náročné přípravě této velké rekonstrukce posouváme dopředu,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Kounicův dům vyhořel 13. května 2015, objekt tehdy vlastnilo Sdružení sportovních svazů ČR. O další osud zničeného domu se však sdružení nestaralo, a tak dům v roce 2018 za 1,9 mil. Kč odkoupilo město. Na konci roku 2019 bylo dokončeno zajištění domu proti zhoršování jeho stavebně technického stavu, které město přišlo na 9 milionů korun. Součástí bylo dočasné statické zajištění domu včetně zabednění oken a vybudování provizorní střechy. Od té doby je tak dům chráněn před povětrnostními vlivy a postupně vysychá.

Vysoutěžit projektanta, který zpracuje projektovou dokumentaci rekonstrukce památkově chráněného objektu, se městu po opakování výběrového řízení podařilo až v květnu 2021. Zakázku získala společnost DigiTry Art Technologies s.r.o. Praha za nabídkovou cenu 8,5 mil. Kč. Po dokončení rekonstrukce se do Kounicova domu přesune Dům dětí a mládeže Libertin, který nyní sídlí v církevním objektu na Škroupově náměstí. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama