Bc. Tomáš Štampach

  • Svobodní
  • Praha 3
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2022 19:38:00

Nájemníci asi teď nemají dvakrát klidné spaní

Nájemníci asi teď nemají dvakrát klidné spaní

Komentář na facebookovém profilu k nákupu 35 bytů od Správy zbytkového majektu Praha 3

 Na jednání zastupitelstva hl. m. Prahy byl hned v úvodu projednáván ožehavý bod nákupu 35 bytů od Správy zbytkového majektu Praha 3, a.s. (společnost je 100 % vlastněna MČ Praha 3).

Jakožto zastupitel MČ Praha 3 se o celou problematiku obzvláště zajímám, takže jsem se pana radního Zábranského ptal, proč byly během jednoho roku dělány tři posudky, proč v rámci posudků nedošlo k fyzické prohlídce bytů, a tudíž se v cenách bytů neprojevuje, že některé jsou po kompletní rekonstrukci, atd. Radní Zábranský samozřejmě "nic moc" neodpověděl... A v závěru svého příspěvku jsem si nemohl odpustit nezmínit fb status pana starosty Ptáčka, kde se v rámci připravované volební kampaně bije v hruď, jak za jeho čtyřleté vlády narovnala koalice oblast financí a jak již není potřeba sanovat rozpočet prodejem obecního majetku.

Z mého pohledu dochází ze strany Prahy 3 k nešťastnému odprodeji bytů a finanční ztrátě. Sám mám za to, že byty nemá městská část vlastnit, ale tyto prodat formou transparentní otevřené aukce, nikoliv odprodat za cenu znaleckého posudku hl. m. Praze.

Většina předmětných bytů je s nájemníky s platnou nájemní smlouvu. Asi nejenom mě bude zajímat, jak nový vlastník bude s těmito nájemníky zacházet a zda na jejich úkor nebude dělat svoji bytovou politiku. Samotní nájemníci asi teď nemají dvakrát klidné spaní.

A v neposlední řadě jsem zvědav, jak městská část naloží s příjmem 220 milionů korun za prodané byty. Nezbývá než doufat, že všechny finance "neprošustruje" do konce volebního období. Přeci jenom byty generovaly příjem zhruba 6,5 milionu korun ročně do rozpočtu, snad tedy nová koalice, která vznikne po podzimních volbách, nebude muset hned řešit výpadek této částky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama