Ing. Jiří Hájek

  • STAN
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2022 17:33:00

Požadavky se týkají pouze vodních cest, přímo napojených na vodní cesty států EU

Požadavky se týkají pouze vodních cest, přímo napojených na vodní cesty států EU

Projev na 25. schůzi Poslanecké sněmovny 2. června 2022 k zákonu o vnitrozemské plavbě

 Dobré poledne, vážený pane předsedající, vážené kolegyně, kolegové.

Já si dovolím pana ministra doplnit pouze ve dvou věcech. A sice vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, sněmovní tisk je 206. Návrh je primárně unijní, to tady zaznělo. Jedná se o transpozici směrnice EU 2017/2397 o uznávání odborných rekvalifikací ve vnitrozemské plavbě a o zrušení směrnic Rady 91/672 EHS a 96/50/ES.

Požadavky stanovené zmíněnou směrnicí se týkají pouze těch vodních cest České republiky, které jsou přímo napojeny na vodní cesty jiných členských států EU. Ostatní vodní cesty České republiky, tedy nenapojené na vodní cesty jiných států, například vodní nádrž Lipno, Brněnská přehrada a podobně, zůstávají nadále v národních úpravách. Pro úvod je to za mě vše, s tím, že se kdyžtak vyjádřím pak v podrobné rozpravě.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama