Mgr. Hana Hajnová

  • Piráti
  • Vysočina
  • 1. vicehejtmanka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2022 12:12:00

Spolupráce subjektů zapojených do čerpání dotací je důležitá

Spolupráce subjektů zapojených do čerpání dotací je důležitá

Kraj Vysočina navštívili zájemci o problematiku projektů financovaných z fondů EU z regionu Banská Bystrica

I na Slovensku vrcholí příprava nového programového období a nových operačních programů. Představení řady úspěšně realizovaných projektů z Vysočiny a poskytnutí inspirace pro vlastní připravované aktivity bylo hlavním cílem studijní cesty starostů, lokálních podnikatelů, členů místních akčních skupin a dalších zástupců regionálních uskupení pro obnovu a rozvoj venkova na Slovensku.

K načerpání zkušeností s přípravou a realizací projektů byl připraven 3 denní program, který umožnil účastníkům cesty prohlédnout si jak realizované investice, tak i setkání s projektovými manažery, kteří zodpovídají za bezproblémovou realizaci podpořených projektů.

„Jak důležitá je vzájemná spolupráce subjektů zapojených do čerpání dotací v území našeho kraje mohli naši slovenští kolegové vidět na příkladu projektů podpořených v regionech Žďár nad Sázavou, Nové město na Moravě, ale také na Polensku a Havlíčkobrodsku,“ shrnula svoje postřehy ze společné návštěvy s účastníky cesty v Mlékárně Polná Hana Hajnová, náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje. „V případě mlékárny šlo o projekt Technologie strojového mytí forem, který podpořila MAS Českomoravské pomezí o.p.s. v rámci výzvy Programu rozvoje venkova na období 2014-2020.“

Přípravy na spuštění nových operačních programů již vrcholí i u nás. I když programové období začalo již rokem 2021, první výzvy jsou nyní teprve vyhlašovány.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama