Ing. Tomáš Navrátil

  • ANO 2011
  • Opava
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2022 15:54:00

Průjezd Dluhonskou ulicí bude na čtyři dny omezen, buduje se tu rondel

Průjezd Dluhonskou ulicí bude na čtyři dny omezen, buduje se tu rondel

Řidiči projíždějící Přerovem by měli být připraveni na změnu, kterou od soboty 4. do úterý 7. června přinesou práce na nově budované okružní křižovatce v Dluhonské ulici.

V průběhu čtyř dnů tu bude veden kyvadlový provoz, projíždět se bude tedy pouze jedním pruhem. O víkendu mají dopravu na této frekventované komunikaci řídit semafory.

„Pro další postup stavby je nutné rozšířit práce více do vozovky a tím dojde k zabrání jednoho jízdního pruhu. Proto, aby mohl být zachován provoz v režimu 1+1, bude muset být využita část chodníku, kde vznikne provizorní jízdní pruh,“ vysvětlil radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Po skončení tohoto omezení, tedy od 8. června, se opět doprava navrátí do stávajícího režimu.
Od začátku stavby rondelu, který je součástí průtahu Přerova, nechtěli zástupci města přivést dopravu do centra. Reálně by totiž hrozilo, že by vozidla ve směru Zlín - Olomouc jezdila přes ulice 9. května, bří Hovůrkových, 17. listopadu, Komenského, Palackého a Velkou Dlážku, nebo přes Dvořákovou ulici a Kozlovice. „To by způsobilo dopravní kolaps a tomu jsme chtěli zabránit. Podařilo se nám přesvědčit investora, že je toto krátkodobé omezení lepší řešení nežli pustit vozidla do centra na dlouhých pět měsíců,“ konstatoval radní Navrátil. Podotkl rovněž, že dopravní i městská policie bude mít posíleny hlídky na kontrolu kamionů.
Stavba nové okružní křižovatky oválného tvaru, která propojí ulice Dluhonská-Polní-Tržní, začala 11. dubna. Přijde na téměř 30 milionů korun a hotová bude do října letošního roku. Hlavním investorem je ŘSD, město Přerov financuje přilehlé chodníky a cyklostezku.  Nový rondel má po dokončení místo zpřehlednit jak pro řidiče, kteří se při odbočování dostávají do nepřehledné situace, tak i pro cyklisty a chodce. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama