Ing. Miroslav Balatka

  • BPP
  • Sokolov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2022 14:42:00

Těžká situace nejvíce dopadá na ekonomicky nejslabší regiony

Těžká situace nejvíce dopadá na ekonomicky nejslabší regiony

Komentář na facebookovém profilu k řešení současné ekonomické situace pro nejchudší regiony v ČR.

 SOUČASNÁ TĚŽKÁ SITUACE DOPADÁ NEJVÍCE NA EKONOMICKY NEJSLABŠÍ REGIONY A OBČANY S NEJNIŽŠÍMI PŘÍJMY.

A nůžky, které jsou už nyní mezi regiony v ČR rozevřeny, se rozevřou ještě více, pokud nepřijde včasná cílená podpora. Těmi ekonomicky nejslabšími jsou Moravskoslezský kraj, ale zejména tzv. Severozápad, tedy Ústecký a Karlovarský kraj. S tím, že náš Karlovarský zaujímá v žebříčku ekonomického výkonu bohužel poslední místo. S tímto jsme mimo jiné obzvlášť silně apelovali na zástupce Ministerstva průmyslu a obchodu a také na zástupce Ministerstva pro místní rozvoj na včerejším jednání Podvýboru pro regiony v transformaci.

Na pořadu jsme měli informace o vizích a cílech vlády a zmíněných ministerstev ohledně podpory a zlepšení situace v našich strukturálně poškozených krajích. Diskuse byla velmi zajímavá a velmi otevřená, její závěry budeme posílat formou usnesení směrem k ministerstvům, která se s nimi budou muset vypořádat. Dále jsme projednávali situaci ve školství a připojení podvýboru pod dopis Zbyňka Linharta směrem k ministru školství Petru Gazdíkovi, také nový termín kulatého stolu Saská cesta transformace. A také jsme vybrali dva zástupce našeho podvýboru do Monitorovacího výboru Operačního programu Spravedlivá transformace. Tento operační program je pro naše regiony velmi důležitý a jsem rád, že díky našemu podvýboru bude v tomto vysokém orgánu i náš zástupce. Je mi ctí, že jsem byl zvolen jako člen tohoto výboru, a jako náhradník byl zvolen senátor Jan Horník.

Konec hlášení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama