JUDr. Robert Bezděk, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.06.2022 21:33:39

Definitivní konec ředitele středočeských silničářů?

Definitivní konec ředitele středočeských silničářů?

Vedení Středočeského kraje konečně odvolalo ředitele Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje. Problémy ovšem nekončí a Rada Středočeského kraje bude žádat zastupitelstvo o podporu.

Včera 21. června 2022 rozhodla Rada Středočeského kraje, že odvolává pana Ing. Jana Lichtnegera z funkce ředitele příspěvkové organizace Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje. Z mediálních vyjádření zástupců Středočeského kraje vyplývá, že patrně bezprostředním důvodem měl být prodej společnosti Sesaneli s.r.o., který se ovšem uskutečnil nejpozději již 15. května 2022.

Paradoxně tedy Radě Středočeského kraje vůbec nevadilo, že pan Ing. Jan Lichtneger po celou dobu výkonu své funkce ředitele středočeských silničářů od počátku března loňského roku vesele dál podnikal jak sám, tak i prostřednictvím několika dalších společností, kde vystupoval jako jejich jednatel.  

Současně Rada Středočeského kraje rozhodla i o tom, že do doby jmenování nového ředitele povede organizaci její náměstek pro investice. Na tom patrně není nic špatného, byť odvolání o pana Ing. Jana Lichtnegera mohlo být učiněno již dříve. Ovšem Ing. Jan Lichtneger i nadále po svém odvolání zůstane zaměstnancem Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje.

Poněkud ovšem zůstává rozum stát nad dalším usnesením Rady Středočeského kraje, kterým bylo rozhodnuto o tom, že se doporučí přímo zastupitelstvu kraje pověřit Krajskou správu a údržbu silnic Středočeského kraje, respektive jejím jménem panu Ing. Aleši Čermákovi, uzavírat a podepisovat vybrané smlouvy nezbytné pro investorskou přípravu staveb. Věřme tomu, že na zastupitelstvu Středočeského kraje, které se koná již v pondělí 27. června 2022, se zastupitelům dostane odpovídajícího vysvětlení, proč takové zmocnění je zrovna v případě Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje udělováno a jaká bude odpovědnost zastupitelů, kteří pro takové usnesení zvednou ruku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama