Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2022 16:05:00

Za nový parkovací dům v náchodské nemocnici kraj zaplatil 47 milionů

Za nový parkovací dům v náchodské nemocnici kraj zaplatil 47 milionů

V areálu Oblastní nemocnice Náchod bude od začátku července v provozu nový parkovací dům se 165 místy.

Jeho výstavbou za 47 milionů korun bez DPH Královéhradecký kraj jako investor zvýšil celkovou parkovací kapacitu v dolním areálu nemocnice na 370 míst a zajistil tak lepší možnosti parkování u největšího krajského zdravotnického zařízení.

„Náchodská nemocnice spádově slouží pro více jak 200 tisíc obyvatel a z tohoto důvodu do naší největší krajské nemocnice směřujeme v posledních letech nemalé investice na její modernizaci. Nemocnice se ale dlouhodobě potýkala s nedostatkem parkovacích ploch nejen pro pacienty a návštěvníky, ale i pro své zaměstnance. Nový parkovací dům nyní navýší počet míst uvnitř dolního areálu na 370 a po dokončení celého projektu bude v dolním areálu nemocnice celkem 392 parkovacích míst, což bude vzhledem k velikosti nemocnice dostačující,“ říká hejtman Martin Červíček.

Nový parkovací dům je první dokončenou fází projektu Rozšíření parkovací kapacity v dolním areálu Oblastní nemocnice Náchod s celkovým nákladem 56 milionů korun bez DPH a disponuje 165 místy. Je založený na pilotách a tvoří ho nosný železobetonový skelet. Součástí objektu je i venkovní parkovací plocha s novým veřejným osvětlením a parkovacím systémem, který automaticky otevírá závoru pomocí kamer pro čtení registračních značek vozidel. Pacienti a návštěvníci nemocnice mají k dispozici také výtah pro 15 osob.

„Kromě nového parkovacího domu budeme ještě v druhé fázi projektu rekonstruovat a rozšiřovat parkoviště v místě hlavního vjezdu do areálu nemocnice a také druhé parkoviště u pavilonu patologie, čímž získáme dalších 22 míst. Předpokládáme, že vše dokončíme v listopadu tohoto roku,“ doplňuje první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za krajské investice.

Oblastní nemocnice Náchod je největším krajským zdravotnickým zařízením. V roce 2020 dokončená první etapa její modernizace za 1,6 miliardy korun je dosud největší investicí ve zdravotnictví v historii Královéhradeckého kraje. „Souběžně ale také investujeme do rozvoje našich nemocnic v Jičíně, Dvoře Králové nad Labem a Trutnově. Další velkou akci rozbíháme v rychnovské nemocnici, kdy na její modernizaci právě vybíráme zhotovitele stavebních prací za zhruba 800 milionů korun,“ uzavírá hejtman Červíček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama