Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2022 8:40:00

Městská nájemní agentura a její výsledky?

Městská nájemní agentura a její výsledky?

Milí Pražané, vzpomínáte si na projekt zvaný Městská nájemní agentura? „Městská realitka“, jak ji zkráceně nazývám, nedávno oslavila první rok činnosti, a při té příležitosti zveřejnila tiskovou zprávu o svých výsledcích. Jak si tedy stojí?

Podívejme se na nejdůležitější čísla:

Agentura, která poptává byty soukromých majitelů a následně je pronajímá lidem v bytové nouzi, za celých 12 měsíců svého fungování zprostředkovala bydlení ve 23 bytových jednotkách. Tedy zhruba dva byty za měsíc.

Za stejnou dobu úředníci navštívili celkem 109 bytů, přičemž k podepsání smlouvy o poskytnutí bytu k pronájmu došlo v 36 případech.

Připadá vám to jako úspěch? Mně - na rozdíl od radního Adama Zábranského, který agenturu dokonce považuje za „klíčový systémový nástroj pro zajištění a rozšiřování bytového fondu,“ tedy rozhodně ne.

Za povšimnutí také stojí, že ačkoli statistiky o počtu bytů, smluv a podobné údaje agentura zveřejňuje s velkou podrobností, o tom, na kolik celá ta legrace město přijde, nestojí nikde ani slovo. Tipoval bych proto, že poměr ceny a výkonu k velkému chlubení nebude, a jsem zvědav, jak dlouho bude vedení města zjevně neúspěšný projekt držet při životě.

Na závěr dnešního bytového okénka pro vás mám ještě drobnou provozní informaci: stejně jako loni se během prázdnin budeme nad bytovými otázkami setkávat jednou za čtrnáct dní. S příchodem září se pak nejen vrátím k obvyklé frekvenci okénka, ale zároveň vám představím jednu velkou novinku.

Milí čtenáří, přeji vám krásné léto se vším, co k němu patří!


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama