Ing. Jan Sviták

  • SLK
  • Prysk
  • starosta obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2022 11:17:00

Léto s IDOLem nabídne výlety na známá i neznámá místa Libereckého kraje

Léto s IDOLem nabídne výlety na známá i neznámá místa Libereckého kraje

Navštívit turistická místa v Libereckém kraji a k tomu využít vlaková či autobusová spojení – to nabízí Léto s IDOLem.

Krajské resorty cestovního ruchu a dopravy připravily pro obyvatele i návštěvníky regionu nejen tipy na výlet, ale i přehled toho, jak výhodně využít veřejnou dopravu.

„Snažíme se dlouhodobě ve spolupráci se společností KORID LK, která koordinuje veřejnou dopravu v regionu, zajistit kromě celoroční běžné dopravní obslužnosti také dopravní spojení v letních měsících, a to zejména za turistickými cíli. Některé linky jsou speciální v tom, že přepravují jízdní kola anebo jsou jejími hlavními cíli lokality vhodné ke koupání. Takto funguje například vlak jedoucí k Máchovu jezeru,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy.

Novinkou v nabídce spojení v letošním roce je zavedení přímých vlaků z Liberce přes Turnov a Malou Skálu směrem na Spálov. Během letních prázdnin budou navíc tyto vlaky pravidelně pendlovat mezi Sychrovem a Spálovem. „Chtěli jsme posílit turisticky exponovaný úsek mezi Turnovem a Malou Skálou a současně zlepšit spojení na Sychrov i Spálov – tedy turisticky hojně navštěvovaná místa,“ doplnil Otto Pospíšil, jednatel společnosti KORID LK.

Nově letos fungují také víkendová linka na Krompach a Polevsko nebo víkendové spoje s přepravou jízdních kol mezi Českou Lípou, Holany a Dubou.

Tradičními letními spoji zůstávají například vlaky z Liberce do Doks, na Frýdlantsko či do Polska. Fungují také tzv. Jizerské cyklobusy, cyklobusy v Českém ráji nebo autobusy na Zlaté návrší.

Po kraji mohou turisté cestovat v autobusech, které jsou polepené obrazovými upoutávkami na významná a atraktivní místa v Libereckém kraji. 

„Jsem ráda, že můžeme využít této skvělé možnosti propagovat turisticky zajímavá, ale i ta trochu opomenutá místa v Libereckém kraji na vlastních autobusech, ale také například na vlacích, jimiž zveme do Křišťálového údolí. A máme velmi pozitivní ohlasy veřejnosti, pro kterou jsou to na nečekaných místech zároveň i zajímavé tipy na výlet,“ dodala Květa Vinklátová, náměstkyně pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

„Chtěl bych připomenout výletníkům, že mohou pro své cesty využít mobilní aplikaci Idolka. V aplikaci naleznou potřebné spojení a mohou si v ní rovnou zakoupit jednotlivou přestupní nebo jednodenní celosíťovou jízdenku pro celý rozsah integrované dopravy IDOL. Jízdné v mobilní aplikaci je pak zhruba o 20 % levnější. Stažení aplikace je zdarma. Platí to i pro turisty z jiných regionů,“ dodal statutární náměstek Jan Sviták.

Cestující, zejména ti, kteří navštíví i německé či polské příhraničí, pak mohou také využít síťovou jízdenku Euro Nisa Ticket.

Vše potřebné o turistických cílech a dopravním spojení lze najít ZDE.


  

Mgr. Filip Trdla


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama