Mgr. František Jura

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2022 15:54:00

Město získalo půlmilionovou dotaci na zpracování dešťových vod

Město získalo půlmilionovou dotaci na zpracování dešťových vod

Město Prostějov postupně přistupuje ke krokům, které mají v krajině udržet dešťovou vodu.

Dešťové vody končí zbytečně v kanalizaci, která ji odvádí pryč z krajiny. V poslední době mezi obdobími sucha přicházejí krátké intenzivní srážky, kdy voda takto rychle mizí. Město Prostějov proto přistupuje ke krokům, které by vodu v krajině měly udržet. Tím je i projekt s názvem „Dešťová voda MŠ Husovo nám., Prostějov“.

„Postupně přecházíme na úsporné hospodaření s dešťovou vodou na budovách, které patří městu. V tomto případě jde o využití srážkových vod ze střechy mateřské školy na Husově náměstí, ke splachování toalet v objektu a k zálivce trávníku mezi pavilony školy. Část vody se bude vsakovat. V rámci realizace projektu je vybudována podzemní akumulační nádrž, provedena oprava vnitřních rozvodů kanalizace a vodoinstalace v objektu pavilonu mateřské školky,“ nastínil v krátkosti primátor města František Jura s tím, že město využilo možnost získání dotace právě pro tyto účely.

„Naše žádost o dotaci prošla kontrolou úplnosti a formální správnosti, splnila kritéria přijatelnosti a byla vyhodnocena jako akceptovatelná. Peníze bude město čerpat z prostředků Státního fondu životního prostředí ČR v rámci Národního plánu obnovy. Konkrétně jde o částku přes 574 tisíc korun na projekt s názvem Dešťová voda MŠ Husovo nám., Prostějov,“ uzavřel primátor Jura. 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama