ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.06.2012 12:55:28

Proč jsem hlasoval proti vydání Davida Ratha k trestnímu stíhání

Proč jsem hlasoval proti vydání Davida Ratha k trestnímu stíhání

Imunita má poslance chránit před politicky zmanipulovanými procesy

Hlasoval jsem proti vydání Davida Ratha, protože si myslím, že on, stejně jako kterýkoliv občan této země, má právo na spravedlivý proces. Pokud však je politikem, tlak na ovlivnění rozsudku z různých stran bude enormní. Nejspíše budu nyní prezentovat názor spíše ojedinělý, ale po své osobní zkušenosti se zmanipulovaným a bezprecedentním rozhodováním soudu nemohu jinak. Můj příspěvek také není (pro všechny a zvlášť pro novináře zdůrazňuji ještě jednou), že není obhajobou korupce, ale otevřením diskuse o ochraně politika. Je totiž jednoduché vyřídit kohokoliv z politického spektra pomocí vytvořené kauzy, následně ovlivněného soudu a zaplacených médií. Imunita má poslance před touto politickou likvidací chránit. Po své osobní zkušenosti, kdy jsem nahlásil prokazatelný a soudně potvrzený úplatek a pouze na základě politického zadání jsem byl bez právní relevance nesmyslně odsouzen, bych o zbavení imunity už nikdy nepožádal. Je to totiž jednoduchý způsob likvidace politika. Právní paskvil, který vytvořil soudce Šott se dá srovnávat s vykonstuovanými procesy z padesátých let. Svědci ve svých výpovědích lhali, sám soudce se jejich výpovědím smál, ale nakonec o ně opřel při rozhodnutí v mém případě. Neznám podstatu kauzy Davida Ratha, ale tuto podstatu neznáme pořádně nikdo. Způsob mediální prezentace je pouze hyenismus nejvyššího kalibru bez objektivních faktů. Mediální rádoby komentátoři zpravidla komentují skutečnosti podle svých zadavatelů. Ferdinand Peroutka a Karel Čapek se bezpochyby obracejí v hrobě.

Co udělá Sněmovna, pokud by se prokázalo, že David Rath se neprovinil? Co udělají média? Nic, ale David Rath bude navždy politicky mrtvý. A na závěr jednu obecnou poznámku k chování sněmovny. Lidé už mají dost populistických a ubohých návrhů na rušení imunity, snižování platů poslanců, Johnovských hledání okének pro vracení náhrad, která samozřejmě stejně nikdy nenašel a podobných nesmyslů. Občané čekají práci a ne snahu za každou cenu se zalíbit. Dělejme smysluplné reformy, podněcujme růst ekonomiky, omezujme korupci, ale proboha neřešme nesmysly. A doktoru Rathovi po zbavení imunity přeji, aby měl spravedlivý soud a nesoudil ho nějaký soudce Šott, nebo spíš šotek...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama