ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2012 10:12:31

Plzeňský kraj má vlastní sídlo přímo v centru Evropské unie

Plzeňský kraj má vlastní sídlo přímo v centru Evropské unie

V Bruselu byl slavnostně otevřen dům na náměstí Jamblinne de Meux, který bude sloužit jako nové sídlo zastoupení Plzeňského kraje.

V Bruselu byl v pátek 1. června 2012 slavnostně otevřen dům na náměstí Jamblinne de Meux, který bude sloužit jako nové sídlo zastoupení Plzeňského kraje. Tzv. Pilsner House stál i s rekonstrukcí přibližně 24 milionů korun. Plzeňský kraj díky novému sídlu ročně uspoří ze svého rozpočtu částku přes milion dvě stě tisíc korun.

Sídlo zde kromě zastoupení Plzeňského kraje najdou také kanceláře Pardubického a Jihomoravského kraje a v přízemí klub Plzeňského Prazdroje. První patro domu zůstane prázdné, jde o reprezentativní prostory s dřevěným obložením a bohatým dekorováním, kde se budou pořádat odborné a kulturní akce. V posledním patře domu vzniklo ubytování pro zástupce kraje v Bruselu a pokoj pro příležitostné ubytování hostů nebo stážistů.

Každý měsíc by se měla v domě konat minimálně jedna akce, která bude propagovat Plzeňský kraj.

„Otevření domu je počin, který by měl Plzeňský kraj přiblížit nejenom strukturám Evropské unii, ale také posílit prestiž a vnímání našeho kraje v Bruselu a zároveň významně sníží náklady na provoz zastoupení našeho regionu,“ míní náměstek Ivo Grüner.

Plzeňský kraj schválil koupi domu v Bruselu 7. března 2011 v souvislosti s koncem projektu tzv. Českého domu v Bruselu, jehož realizátorem bylo Ministerstvo zahraničních věcí ČR. Při zvažování různých variant řešení byla zvolena koupě vlastní nemovitosti pro zastoupení jako nejvýhodnější kvůli využití vložených prostředků z dlouhodobého hlediska. Úspory na nájemném a příjmy z pronájmu zaplatí kupní cenu domu do čtrnácti let.

„Společné zastoupení tří krajů má kromě jiného také ukázat, že v České republice stále ještě máme lidi, kteří se dokážou mezi sebou domluvit a spolupracovat,“ řekl při slavnostním otevření domu hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

Čtyřpodlažní dům o ploše cca 400 m² sídlí nedaleko Evropské komise v prestižní čtvrti Bruselu na náměstí Jamblinne de Meux.


Slavnostní přestřižení pásky (zleva): Radko Martínek - hejtman Pardubického kraje, Milan Chovanec - hejtman Plzeňského kraje a Michal Hašek - hejtman Jihomoravského kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama